Dag van de Zorg

Printervriendelijke versiePDF version

Op 19 maart gooiden 200 zorg- en welzijnsvoorzieningen de deuren open voor het grote publiek. In Vlaanderen en Brussel trok massaal veel volk erop uit om eens achter de schermen van de sector te piepen. Honderden medewerkers en vrijwilligers namen de talloze bezoekers mee op pad tijdens de rondleidingen.

Het officiële startschot werd dit jaar gegeven bij Dominiek Savio in Hooglede-Gits en dat in aanwezigheid van onder meer minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits en Zorg- en Welzijnsambassadeur Candice De Windt.

Het centrale thema dit jaar was 'Werken in Zorg en Welzijn'. En dat is meer dan terecht, zegt Hendrik Delaruelle: "Dat de focus dit jaar op het grote tekort aan medewerkers lag is ontzettend belangrijk. De welzijnssector schreeuwt om extra mensen. Heel wat welzijnsvoorzieningen maken vandaag dan ook van de gelegenheid gebruik om hun openstaande vacatures bekend te maken. En daarnaast is de Dag van de Zorg natuurlijk ook het uitgelezen moment om een bezoek te brengen aan de vele voorzieningen die elke dag mooi werk leveren. Bij deze dan ook een dikke pluim voor het team van Dag van de Zorg."

Naast Dominiek Savio, een voorziening voor personen met een handicap, namen natuurlijk nog heel wat andere organisaties uit de jeugdhulp en kinderopvang deel aan de Dag van de Zorg. Het is elk jaar de geknipte mogelijkheid voor welzijn om zich te tonen als een aantrekkelijke en innovatieve sector waarin duizenden enthousiaste medewerkers aan de slag zijn.