Dag van de leidinggevende 2024

Printervriendelijke versiePDF version

Complexe tijden vragen om meervoudig leiderschap

Op 14 mei 2024 kwamen 120 leidinggevenden, coördinatoren en HR-verantwoordelijken uit de brede social profitsector samen in het BIP Meeting Center te Brussel. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door HRwijs, de HRdienstverlening van Verso en haar leden-koepelfederaties waaronder het Vlaams Welzijnsverbond.

Complexe tijden vragen om meervoudig leiderschap, aldus Dimirti De Meester, moraalfilosoof en expert op gebied van leiderschap. Leidinggevenden worden aangemoedigd om flexibel te schakelen tussen ogenschijnlijke tegenstellingen zoals nabijheid en afstand, visie op de toekomst en focus op het heden, en autonomie geven versus duidelijke kaders stellen,… Hier bewust positie innemen afhankelijk van de opdracht, de context en de mensen is de opdracht.

De keynote werd gevolgd door diverse workshops waarvan de thema’s zijn opgenomen in het najaarsaanbod 2024 van HRwijs.

De Dag van de leidinggevende sloot af met een verrassende round-up door Els Dejonghe, performer en holistische coach. Als coach ondersteunt ze leidinggevenden, ondernemers en artiesten en geeft loopbaanbegeleiding. Een rode draad in haar coaching is leiderschap vanuit liefde en vertrouwen – zowel naar jezelf als anderen.

 

Volgende editie van de Dag van de leidinggevende op 22 mei 2025 in Leuven.