Careēr: Zorg en welzijn: Het betere werk

Printervriendelijke versiePDF version

Met Careēr lanceren Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits, zorgambassadeur Candice De Windt en de sociale partners een gloednieuwe campagne om werken in zorg en welzijn te promoten.

Met het nieuwe merk Careēr wil de Vlaamse zorg- en welzijnssector de weg naar een job in zorg en welzijn korter maken dan ooit tevoren. Het Vlaams Welzijnsverbond is nauw betrokken bij dit project en ondersteunt het dan ook ten volle, zegt Hendrik Delaruelle: 'Aan een campagne die mensen over de streep wil trekken om te kiezen voor een job in zorg en welzijnssectoren werken we natuurlijk met plezier mee'.  

Zorg en welzijn hebben een zacht imago maar Careēr toont dat beroepen in deze sector net hyper-ambitieus zijn! Waardevolle carrières voor mensen die zich professioneel willen ontplooien en op zoek zijn naar dat tikkeltje meer in hun job.

Met het nieuwe merk willen we de hele sector positief onder de aandacht brengen. Zo wordt er ingezet op het motiveren van meer mensen om de stap te zetten naar een beroep in zorg en welzijn.

Careēr (je zegt keir-ier) straalt trots en ambitie uit. Een job in zorg en welzijn kan enorm uitdagend zijn en je kan er zoveel in bereiken. Een carrière om fier op te zijn dus, met een vleugje care erbij.

In de eerste fase ligt de focus op 6 knelpuntberoepen: begeleider jeugdhulp, kinderbegeleiderverzorgende, logistiek assistent, zorgkundige en verpleegkundige. Binnenkort volgen extra beroepen, opleidingen en een interactieve carrièrewijzer. De komende maanden zal Careēr online en in het straatbeeld te zien zijn.

Ook jij kan meedoen

De campagnebeelden kunnen vrij gebruikt worden om te delen op sociale media of om digitale campagnes mee te voeden. Je kan ze ook ophangen als posters in jouw organisatie. Deel één van de beelden (hier te downloaden) op jouw social-mediakanalen. Je kan ook je eigen vacatures opladen op de website of templates op jouw maat ontwikkelen.