Campagnevideo: "Maak werken in onze sectoren opnieuw aantrekkelijk"

Printervriendelijke versiePDF version

Delen jullie onze derde campagnevideo mee? Want om zorg en welzijn hoger op de agenda te krijgen tijdens de campagne, lanceerden we een aantal video's om de speerpunten uit ons memorandum extra in de verf te zetten. Vandaag een bezorgdheid die zowat iedereen zal herkennen in onze zorg- en welzijnssectoren: het vinden én behouden van goede, gemotiveerde medewerkers. Want onze medewerkers zijn het meest kostbare 'kapitaal' dat we hebben in onze sectoren, maar we hebben dringend nood aan een beleid dat ons toelaat om hen de waardering en ondersteuning te geven die ze verdienen.

In deze video legt onze stafmedewerker Linda Beirens perfect uit waarom het steeds moeilijker wordt om de goeie mensen in onze sectoren te houden: door de stijgende werkdruk wordt het voor velen van hen wat te veel en sommigen vallen uit, maar daardoor komt er onmiddellijk meer druk op de medewerkers die achterblijven op de werkvloer. Met een negatieve spiraal tot gevolg. Nieuwe mensen komen vaak in een overbevraagde werkomgeving terecht en studenten of zij-instromers worden afgeschrikt om in de sectoren te beginnen.

Tegelijk ontbreekt het onze sectoren aan middelen en ondernemingsruimte om de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker te maken. In de video leggen Griet Pitteljon van De Vijver en Heidi Van Hentenrijk van 't Eekhoorntje uit welke impact deze problematiek heeft op de werking en wat ze van het beleid en de toekomstige regering(en) verwachten.

 

Beste politici, zorg ervoor dat werken in zorg en welzijn opnieuw een grote groep mensen aanspreekt. Anders gaan veel organisaties, voorzieningen en zelfs hele sectoren in moeilijkheden komen en dreigen mensen die het écht nodig hebben zonder zorg en ondersteuning te vallen.

 

DEEL onze campagnevideo: