Aanbod Groeilabz najaar 2022 met Kick-off week: inschrijvingen open!

Printervriendelijke versiePDF version

Ook dit najaar kan je je als welzijnsgericht ondernemer weer inschrijven voor een brede waaier aan opleidingen bij Groeilabz. Met de bootcamps van Groeilabz wil het Vlaams Welzijnsverbond je ondersteunen met opleidingen op maat rond de meer 'ondernemende' thema's.

Groeilabz bestaat al sinds juni 2020 en het is een samenwerking van alle koepels binnen de social profit, met Verso als overkoepelende coördinator. De opleidingen werden ook goedgekeurd door VLAIO, wat maakt dat we ze ook tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Tijdens de opleidingen word je gedurende 5 halve dagen ondergedompeld in een leertraject rond een bepaald thema. De uitdaging van de eigen organisatie staat hierin centraal, naast een inspirerende interactie met je mededeelnemers uit verschillende sectoren, maar wel met hetzelfde doel. De volledige lijst met opleidingen vind je hieronder. Voor slechts €500 (€550 voor een lerend netwerk) kunnen 2 deelnemers een volledige opleiding van Groeilabz volgen.

Een nieuwigheid dit najaar is de Kick-offweek, waarbij (bijna) alle opleidingen binnen een bepaalde regio allemaal op dezelfde dag en op dezelfde locatie starten!

Belangrijk aandachtspunt: de startdag is voor alle opleidingen van het najaar een VOLLEDIGE dag.

Op 17 oktober starten volgende bootcamps, in Gent:

 • Bootcamp: Eco-leiderschap 2030 (Gent):
  Ecologische duurzaamheid verankeren in de strategie van je onderneming. Om binnen de grenzen van de planeet een leefbare toekomst voor de komende generaties te garanderen, is ‘eco-leiderschap’ nodig.
 • Bootcamp 'Verandermanagement' (Gent)
  'Positieve energie voor verandering creëren.' Hoe pak je als leidinggevende best verandering aan voor jouw specifieke context en hoe versterk je leiderschapscompetenties in (complexe) veranderingsprocessen, ook als het lastig wordt?
 • Bootcamp: Financieel management basisniveau (Gent)
  ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale ondernemingen niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?
 • Bootcamp: Digitale strategie introduceren in je onderneming. (Gent)
  Digitale projecten succesvol implementeren in jouw organisatie! Digitalisering is een onmiskenbaar onderdeel van onze samenleving en heeft ook impact op de werking van sociale ondernemingen. Digitalisering creëert opportuniteiten naar het efficiënter maken van de dienstverlening maar geeft ook uitdagingen, zoals privacy en ethisch.

Op 18 oktober starten volgende bootcamps, in Antwerpen:

 • Bootcamp: Financieel management basisniveau (Antwerpen)
  ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale ondernemingen niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?
 • Bootcamp 'Communicatiestrategie' (Antwerpen): 
  Communicatie met meer impact!
   Een sterk imago bouw je op. En dat doe je door slimme en goeie communicatie. Maar wat zeg je wanneer en hoe begin je daar eigenlijk aan?
  Wegens groot succes van de eerste reeks, plannen we dit jaar 2 reeksen van het bootcamp over communicatiestrategie.

Op 20 oktober starten volgende bootcamps en een lerend netwerk, in Leuven:

 • Bootcamp: Eco-leiderschap 2030 (Leuven)
  Ecologische duurzaamheid verankeren in de strategie van je onderneming. Om binnen de grenzen van de planeet een leefbare toekomst voor de komende generaties te garanderen, is ‘eco-leiderschap’ nodig.
 • Bootcamp: Organisatiestrategie (Leuven)
  Zet de strategie en het businessmodel van jouw onderneming op scherp. Maak kennis met gebruiksklare methodes om een duidelijke strategie te formuleren. Met focus. Ambitieus en tegelijk realistisch. En ontdek de kracht van een NIET-strategie.
 • Bootcamp 'Communicatiestrategie' (Leuven)
  Communicatie met meer impact. Een sterk imago bouw je op. En dat doe je door slimme en goeie communicatie. Maar wat zeg je wanneer en hoe begin je daar eigenlijk aan?
 • Lerend netwerk "Innovatiemanagement" (Leuven)
  Een transformator ben je nooit alleen. De samenleving - en in het bijzonder de social profit - evolueert razendsnel. Hoe hou je je organisatie op koers richting de toekomst?

Op 25 oktober start nog volgende bootcamp, in Antwerpen

 • Bootcamp: Innovatieve Arbeidsorganisatie (Antwerpen) 
  Werken met ‘goesting’ in een wendbare organisatie. Wil je bouwen aan een organisatie die wendbaar is? Die flexibel kan reageren op noden van cliënten en hun omgeving? Die meebeweegt met de maatschappelijke context?

Voor de effectieve begeleiding van deze bootcamps rekenen we op een hele reeks consulenten en uitvoerders die voor ons de inhoudelijke expertise aanleveren. Dankzij de tussenkomst van VLAIO kunnen we deze opleidingen aan een heel scherpe prijs aanbieden met garantie op kwaliteitsvolle ondersteuning. Een bootcamp kost 500 euro waarbij je organisatie 2 deelnemers mag afvaardigen, voor een lerend netwerk betaal je 550 euro, waarbij eveneens 2 medewerkers mogen ingeschreven worden. 

De opleidingen zijn zo opgezet dat ze fysiek kunnen plaatsvinden, wat ook inhoudt dat je rekening moet houden met verplaatsingstijd bij het bekijken van de data van de opleidingen in je agenda. Per opleiding zijn wel wat 'afwijkingen' op dit basisprincipe mogelijk, dus check zeker even het gedeelte over de plaats en data van de opleiding.  

We wensen jou alvast veel inspiratie en leerrijke momenten toe. 

Voor vragen of verdere duiding kan je terecht bij Mark Vanhumbeeck.