19 oktober 2022 - Save the Date: Studiedag - Hoe vind ik de weg naar een hulpmiddel? 

Printervriendelijke versiePDF version

SAVE THE DATE - HOE VIND IK DE WEG NAAR EEN HULPMIDDEL? Het hoe en wat van hulpmiddelen uitgelegd voor basismedewerkers. 

Op 19 oktober 2022 organiseert het Vlaams Welzijnsverbond in Leuven een studiedag rond hulpmiddelen voor personen met een handicap. We nemen je die dag mee in het wat en hoe van hulpmiddelen. 

Heb je nog geen uitgebreide voorkennis? Dat is niet erg, we werken op maat van medewerkers die nog geen of slechts een beperkte ervaring hebben in het adviseren en aanvragen van hulpmiddelen. 

In de voormiddag gaan we dieper in op de regelgeving van hulpmiddelen van het VAPH, VSB en SOL. In de namiddag kan je deelnemen aan praktijkgerichte workshops rond het adviseren van hulpmiddelen voor verschillende doelgroepen.   

PRAKTISCH:

Wanneer: 19 oktober 2022

Locatie: Provinciehuis Vlaams-Brabant, Leuven 

Thema: Hulpmiddelen 

Doelgroep: Voor basismedewerkers en therapeuten (bv. ergotherapeuten, logopedisten, kinesisten, medewerkers sociale dienst) die nog geen of weinig expertise hebben in het adviseren en aanvragen van hulpmiddelen.  

Dagindeling

  • Voormiddag: plenair gedeelte door VAPH, VSB en SOL 
  • Namiddag: workshops voor verschillende doelgroepen (bv. visuele, auditieve, motorische, mentale beperking…). We geven voldoende aandacht aan de specifieke regelgeving van verschillende diensten.