Webinar KWIKO op 6 mei 2021

Printervriendelijke versiePDF version

Door Corona is KWIKO in vele initiatieven kinderopvang op de achtergrond geraakt, maar nu willen wij graag samen met de leden KWIKO opnieuw in de kijker zetten.

Je bent hartelijk welkom op het webinar dat wordt georganiseerd i.s.m. het Vlaams Welzijnsverbond voor gebruikers van KWIKO uit de sector kinderopvang. In het webinar demonstreert prof. dr. André Vyt  online via concrete voorbeelden de stappen die je onderneemt om KWIKO praktisch in te zetten: het organiseren van een bevraging met medewerkers en het bekijken van de resultaten ervan, het aanmaken van een anonieme peiling bij ouders en het bekijken van de resultaten ervan, het aanmaken van een verbeterproject en het opvolgen ervan, en het aanmaken van een eenvoudig overzicht van kwaliteitsindicatoren. Kortom: je ontdekt hoe je met het digitaal instrument op een grondige manier een zicht kan krijgen op verschillende kwaliteitsaspecten van kinderopvang.

Ben je KWIKO-abonnee dan zal je ongetwijfeld ook oog hebben voor de verbeteringen doorgevoerd ter verhoging van het gebruiksgemak in de digitale versie van KWIKO.

Om een zicht te krijgen in welke mate de deelnemers vertrouwd zijn met KWIKO, vragen we je om de korte vragenlijst achter deze link https://respond.prose.be/asp/NEW_vragenlijst.asp?AV_ID=472  in te vullen.

Concreet ziet het programma er als volgt uit:

9u00  Korte introductie door Barbara De Vos en Linda Beirens

9u10  Toelichting KWIKO, door prof. dr. André Vyt

10u30 Mogelijkheid tot vraagstelling. Indien er geen vragen zijn, splitsen we ons op in breakoutrooms waarin we met gelijkgestemden ervaringen uitwisselen en dieper kunnen doorvragen, in aanwezigheid van een KWIKO-begeleider.

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdagmiddag 5 mei (12u) via de inschrijvings-knop op deze pagina (U dient ingelogd te zijn)

Eens ingeschreven, ontvangt u een weblink voor een online meeting via Zoom. Deelnemen doet u dan door te klikken op de ontvangen weblink.

Het webinar start op donderdag 6 mei om 9 uur en duurt tot uiterlijk 11 uur. Inloggen kan vanaf 8u45.