Webinar: inzet mentoren in de groepsopvang

Printervriendelijke versiePDF version

In informatief 2024/22 informeerden we jullie over het besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie aan het ondersteuningsnetwerk kinderopvang voor de ondersteuning van kwalificerende trajecten van kinderbegeleiders bij organisatoren groepsopvang.

Daarin benoemde we ook dat het Vlaams Welzijnsverbond mentoren zou aanwerven om de eigen leden te ondersteunen in het aanwerven en opleiden van niet gekwalificeerde kinderbegeleiders. 

In verschillende regio's hebben we al mentoren aangeworven.  De meeste van hen starten in juni.  Voor Oost - en West Vlaanderen en Antwerpen lopen de selecties nog. 

Als start van dit project organiseren wij op 25 juni van 10u tot 12u een webinar voor de kinderopvang over de inzet van de mentoren in de groepsopvang.  Bedoeling van deze webinar is om een korte toelichting te geven over het BVR en de bijhorende opdrachten, over welke kinderbegeleiders in aanmerking komen voor een traject met de mentoren en wat een begeleiding van een mentor inhoudt wanneer een kinderbegeleider een opleiding volgt, maar ook wanneer de kinderbegeleider wil voorbereid worden op een assesment. 

Na deze webinar zullen de mentoren in hun regio contacten leggen met de kinderdagverblijven, met de niet niet-gekwalificeerde kinderbegeleiders die nu al in dienst zijn, met de opleidingscentra en met VDAB voor recrutering van zij - instromers. 

Enkele dagen voor de webinar zal je van ons een link ontvangen om deze te volgen.

U dient ingelogd te zijn om de knop "Inschrijven" te zien.