Webinar 'Europa-WSE Leerecosystemen op 18 juni 2024'

Printervriendelijke versiePDF version
  • Sta jij voor de uitdaging om een lokale of regionale maatschappelijke kwestie aan te pakken?
  • Heb je een samenwerking met andere organisaties nodig om het gezamenlijke doel te bereiken?
  • Wil je experimenten opzetten die leergoesting en levenslang leren bij volwassenen stimuleren?

Europa-WSE wil met haar projectoproep rond Leerecosystemen overal in Vlaanderen experimenten laten ontstaan waarbij verschillende organisaties samen via een ‘leerecosysteem’ werken rond lokale maatschappelijke uitdagingen en zo de leercultuur mee bevorderen. Via Europa WSE kun je financiering krijgen om zo’n netwerk op te starten in je eigen regio.

Op 18/6 organiseren de commissie welzijnsgericht ondernemen van het Vlaams Welzijnsverbond & Tweeperenboom samen een webinar (12u.-14u.) over het opstarten van zo’n leerecosysteem. Naast informatie over de projectoproep zelf (die je uiteraard ook kunt vinden bij Europa-WSE), gaan we dieper in op een aantal voorbeelden van leerecosystemen die de voorbije jaren zijn ontstaan en reiken we een aantal cruciale bouwstenen aan om met de projectoproep en het opstarten van een leerecosysteem aan de slag te gaan.

*Tweeperenboom is een coöperatie van doorbraakarchitecten. Zij begeleiden mensen, organisaties en sectoren om doorbraken te maken in een alsmaar sneller veranderende en complexe omgeving. Het vormen van vitale coalities en het bevorderen van levenslang leren zijn twee van hun kernthema’s.

 

Inschrijven

Enkel geregistreerde en ingelogde personen kunnen zich inschrijven. Schrijf online in via knop in de linkerkolom voor 13 juni.