Intervisie voor vrijwilligersverantwoordelijken

Printervriendelijke versiePDF version

Inleiding

Vrijwilligers begeleiden is boeiend, maar kan ook een uitdagende job zijn. Hoe fijn zou het zijn om ervaringen uit te wisselen met collega’s die jouw passie en uitdagingen delen? Samen leren, inspiratie opdoen en ontdekken hoe anderen bepaalde situaties aanpakken. Daarom organiseren we een intervisiedag voor vrijwilligersverantwoordelijken waarin je de kans krijgt om uit te wisselen en van elkaar te leren. Je keert huiswaarts met nieuwe energie, concrete ideeën en een breder netwerk. 

De dag wordt begeleid door Jan Verdée, medewerker bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk met praktische ervaring in het begeleiden van intervisies. Hij creëert een stimulerende omgeving waarin je kan groeien en sterker in je rol staan. Doe mee en ervaar de kracht van gedeelde inzichten!

Programma

Kennismaking 

Thematische inleiding:

  • Intern vrijwilligersbeleid: gedeelde visie, gedragenheid creëren
  • Veranderend landschap van vrijwilligerswerk
  • Matchen via de fruitmachine
  • Motiveren van vrijwilligers: talentgericht werken
  • Motiveren van medewerkers die samenwerken met vrijwilligers

Middagpauze met lunch

Intervisiesessies in kleine groepen over bovengenoemde thema's

Praktische informatie

Datum: donderdag 23 oktober 2025
Aanvang: 10.00 uur (einde voorzien om 15.30 uur)
Locatie: Buda Kitchen, Budastraat 52, Kortrijk.
Bereikbaarheid:

  • Trein: De locatie is gelegen op 10 min wandelen van het station van Kortrijk.
  • Wagen: Parkeren kan op Parking Budabrug (onder Buda Kitchen).
  • Contacpersoon op 23/10 Mocht je door omstandigheden later aankomen, geef een seintje via 0474 26 86 89 (Aagje Frederickx)

Prijs: 75 euro p.p.
Lunch: veggie menu of dagschotel in Buda Kitchen
Inschrijven:
Enkel geregistreerde en ingelogde personen kunnen zich inschrijven. Schrijf online in via knop in de linkerkolom en dit vóór 30 juni 2025.
Er zijn 25 plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen stoppen van zodra alle beschikbare plaatsen gereserveerd zijn.