Inspiratiemoment Europese project(middel)en

Printervriendelijke versiePDF version

De commissie Welzijnsgericht Ondernemen (WGO) van het Vlaams Welzijnsverbond nodigt je uit op een uitwisselings- en inspiratiemoment rond Europese project(middel)en.  
Ervaringen van een aantal van onze leden overtuigen ons namelijk van de meerwaarde die zo'n Europese projecten (in ESF+, Erasmus+, interreg ondermeer) kunnen bieden aan jullie als welzijnsgerichte ondernemers. De commissie voelt aan dat het potentieel ervan nog niet zo bekend is. Met dit initiatief willen we onze leden bij elkaar brengen om in gesprek te gaan over de mogelijkheden en drempels om in te stappen in Europese projecten. 

Verwacht je op 1 maart 2024 aan:

  • Een toelichting door VLEVA over de belangrijkste subsidielijnen binnen Europa en de inhoudelijke accenten die Europa momenteel legt inzake projecten die ze ondersteunt, toegespitst op onze sectoren
  • Ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers waarbij een aantal leden hun Europees project toelichten naar meerwaarde, uitdagingen, kosten en opbrengsten. Er zijn 10 organisaties die één of meerdere cases komen toelichten (Dominiek Savio, Mediander-MPC Sint Franciscus, Hubbie, De Lovie, Ferm Kinderopvang, Jeugdzorg Emmaüs, De Wissel, OLO-Rotonde, Monnikenheide Spectrum, Tabor).
  • Een afsluitende duiding naar mogelijke inspiratiebronnen en volgende stappen die je kan zetten indien je aan de slag wil met Europese projectmiddelen, door VLEVA en EASPD.
  • Een lunch met mogelijkheid tot gesprek met regionale en Vlaamse contactpersonen die expertise hebben in een Europese subsidielijn.

Voor deze studiedag werken we samen met Verso-VLEVA en EASPD als experten inzake Europese subsidies/projecten. 

Onthaal is voorzien vanaf 9u30, we starten om 10u en ronden af ten laatste om 14u. 

Deelnameprijs bedraagt 50 euro voor leden, 75 euro voor niet-leden.

 

Locatie: 

Pianofabriek Brussel - Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis — T 02 541 01 70 — F 02 541 01 77 

Best met openbaar vervoer komen: 

  • Trein: Brussel-Zuid (15 minuten wandelafstand) 
  • Metro lijn 2, 6: halte Hallepoort (10 minuten wandelafstand) 
  • Tram 3, 4, 51: halte Sint-Gillis Voorplein (5 min wandelafstand) 

Wanneer je toch met de auto komt, moet je minstens een kwartier rekenen voor het vinden van parkeerplaats. Aan de Hallepoort/Munthofstraat is er een betalende parking.