2022-10-12 Inspiratiesessie Inclusief rekruteren (Leuven)

Printervriendelijke versiePDF version

Binnen het project Samendivers gaat het Vlaams Welzijnsverbond aan de slag om leden te ondersteunen bij het inclusief maken van de eigen organisatie. Zo werkten we onder andere een visietekst uit en gingen we daarover in gesprek op de COC-vergaderingen. Uit die boeiende gesprekken distilleerden we een aantal topics waarover we dit najaar een aantal inspiratiesessies zullen organiseren.

 

Inspiratiesessie Inclusief rekruteren

Tijdens deze inspiratiesessie over inclusief rekruteren ga je op zoek naar antwoorden op de vraag ‘Hoe vinden talentvolle sollicitanten de weg naar jouw vacatures?’. Je krijgt inspiratie aangereikt over outreachend rekruteren, over bias en verborgen uitsluitingsmechanismen en over alternatieve selectieprocedures. Aan de hand van theoretische kaders, uitwisseling en een praktijkverhaal vanuit 3W+ werd deze inspiratiesessie op maat uitgewerkt voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond. Bovendien maak je op de locatie kennis met de werking van gastorganisatie Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams-Brabant.

Programma

12.45 uur Onthaal
13.00 uur Verwelkoming en voorstelling door Kristof Desair, directeur Vertrouwenscentrum Kindermishandeling 
13.30 uur Praktijkverhaal door Nele Macharis, Teamleider Welzijn 3W+
14.00 uur Vorming door Maret Dakaeva, Expert trainingen inclusieve HR-processen Hands-on inlcusion

Praktisch

Datum: 12 oktober 2022 van 12.45 uur tot 16.00 uur

Locatie: Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, Justus Lipsiusstraat 71, Leuven

Samenwerkingspartners voor deze sessie: 3W+, Hands-on inclusion, Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams-Brabant

Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig want het aantal plaatsen is beperkt.
Opgelet: Om in te schrijven, moet je geregistreerd zijn en ingelogd, dan krijg je in de linkerkolom de knop "Inschrijven" te zien.