E-magazine De Facto, 7 april 2020

 

#Heldenvanwelzijn

Met deze actie wil het Vlaams Welzijnsverbond erkenning geven aan de welzijnswerkers die in deze moeilijke tijden het beste van zichzelf geven. Zij zijn de helden van welzijn!

Lees meer

Vacature stafmedewerker Jeugdhulp

Om haar leden nog beter te ondersteunen in de ontwikkelingen binnen de sectoren voor minderjarigen zoeken we een voltijds STAFMEDEWERKER JEUGDHULP (sector jeugdhulp en gezin en sector ondersteuning personen met een handicap)

Lees meer

Extra handen tijdens en na coronacrisis

 

 

Ten gevolge van de coronacrisis, hebben sommige welzijnsorganisaties van de ene dag op de andere veel meer werk. Ze zijn daarom op zoek naar extra helpende handen.

Lees meer

Cera-Rubicon project ‘het Kiezelproject’ van Bethanië in de kijker

Het project De Kiezelstraat van Bethanië is één van de 5 laureaten van het Cera-Rubiconproject.

Lees meer

De Genereuzen lanceert: ‘vriendschap kent geen beperking. We slaan er ons samen door’.

Met het Vlaams Welzijnsverbond nemen wij het ambassadeurschap op van De Genereuzen van Hart voor Handicap die mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar wilt brengen.

Lees meer

Platforms in het kader van covid-19

Allerlei organisaties ontwikkelen nieuwe platforms waarop diverse initiatieven, informatie, tools, … gedeeld worden.

Lees meer

Koning Boudewijnstichting richt ‘Fonds voor solidaire zorg’ op

Geconfronteerd met de huidige gezondheidscrisis richt de Koning Boudewijnstichting een ‘Fonds voor Solidaire Zorg’ op, ter ondersteuning van ziekenhuizen en residentiële zorgvoorzieningen in het hele land.

Lees meer

Kaderakkoord in geval van uitlening van werknemers tijdens de uitzonderlijke omstandigheden van de huidige coronacrisis

Sommige organisaties zijn door de coronacrisis geconfronteerd met personeelsleden die ze tijdelijk niet kunnen tewerkstellen. Andere kampen dan weer met een tekort aan personeel. Zorgnet-Icuro zette daarom een online platform op waarin vraag en aanbod met elkaar in contact kunnen worden gebracht.

Lees meer

Schrijf voor 4 mei in voor een gratis energiescan

Eén van de klimaatengagementen die begin 2017 werd ondertekend voor het beleidsdomein WVG stelt dat de sector voor alle bestaande gebouwen streeft naar een jaarlijkse energiebesparing van 2,09% tegen 2030. Dit engagement zal opgevolgd worden via Terra, de patrimonium- en energiedatabank.

Lees meer