E-magazine De Facto, 17 november 2022

 

Bezoek Vlaams Parlementsleden aan welzijnsvoorzieningen

Hoe vertrouwd zijn de beleidsmakers met wat er gebeurt in de jeugdhulp, kinderopvang en voorzieningen voor personen met een handicap? Best goed. Dat blijkt alvast uit een eerste ontmoetingsronde die het Vlaams Welzijnsverbond momenteel organiseert.

Lees meer

Kenza Rahmoun is medewerker voor één dag tijdens de YOUCA Action Day

Tijdens de YOUCA Action Day kregen we bij het Vlaams Welzijnsverbond versterking van Kenza Rahmoun. Kenza is 17 en studeert economie-moderne talen aan het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode. Omwille van haar interesse voor fotografie, ging ze aan de slag als fotografe bij het team kinderopvang.

Lees meer

Inspiratiesessie Inclusief rekruteren (Hasselt)

Tijdens deze inspiratiesessie over inclusief rekruteren ga je op zoek naar antwoorden op de vraag: ‘Hoe vinden talentvolle sollicitanten de weg naar jouw vacatures’. Je doet inspiratie op over outreachend rekruteren, over bias, verborgen uitsluitingsmechanismen en over alternatieve selectieprocedures.

Lees meer

Inspiratiesessie Inclusieve werkvloer (Antwerpen)

Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers zich welkom, aanvaard en gewaardeerd voelen op de werkvloer? Via praktijkverhalen en theoretische kaders ga je samen op zoek naar het antwoord op die vraag.

 

Lees meer

Inclusie werkt aantrekkelijk

Ook via Hands-on Inclusion kan je heel wat opsteken over hoe je het best omgaat met inclusie in jouw organisatie. Zo vind je op hun site een uitgebreid aanbod aan opleidingen.

Lees meer

Studiedag kinderopvang: Verontrusting over de thuissituatie

Als het gaat om verontrusting over de thuissituatie kan de kinderopvang een wereld van verschil maken. Wat zijn de signalen en hoe ga je ermee om? Je leert er meer over op een studiedag die de UCLL organiseert op 6 december.

Lees meer

Vlaams Welzijnsverbond aanwezig op conferentie EASPD in Malta

Op 13 en 14 oktober vond in Malta de jaarlijkse conferentie van de EASPD plaats. De conferentie stond ditmaal in het teken van kwaliteit van leven en kwaliteit van dienstverlening.

Lees meer

Opleiding digitale competenties in de jeugdhulp

Ben je actief in de jeugdhulp en wil je je digital skills versterken? Snuffel dan zeker eens rond in het aanbod van Bandreedte. Naast opleidingen chathulp, e-mailhulp en beeldbellen, zijn er nu ook vormingen rond blended hulpverlenen, het inzetten van online-hulp apps, online informeren en het inzetten van social media in de jeugdhulp. Deelname aan deze opleidingen is gratis voor jeugdhulpmedewerkers.

Lees meer

Preventiepeiling kinderopvang

De Preventiepeiling (vroeger indicatorenbevraging) is een driejaarlijkse vragenlijststudie die peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, bij ondernemingen, steden en gemeenten, kinderopvanginitiatieven en zorg- en welzijnsinstellingen. Met de vragenlijst monitoren we in de verschillende ‘settings’ hoe(veel) de organisaties, instellingen en voorzieningen op verschillende preventieve gezondheidsthema’s inzetten en hoe ze ervoor zorgen dat hun beleid succesvol is.

Lees meer