E-magazine De Facto, 27 mei 2020

 

Herbekijk webinar De ZorgSamen

Kris Vanhaecht gaat in gesprek met Peter Adriaenssens, Ilse De Pauw en Katleen Evenepoel over het mentaal welzijn van mensen actief in zorg en welzijn, en over hun directe steunfiguren.

Lees meer

Herbekijk de Verso-webinar rond werkbaarheidscheques

Begin mei besliste de Vlaamse regering om het actieterrein van de werkbaarheidscheques uit te breiden. Voortaan komen ook acties die de gevolgen van de coronacrisis op de werkvloer kunnen milderen in aanmerking. 

Lees meer

Deel uw ervaringen met de coronamaatregelen en help het VAPH om het beleid met betrekking tot corona en de exitstrategie verder uit te werken

De maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn absoluut noodzakelijk en begrijpelijk in de strijd tegen het virus, maar kunnen een grote impact hebben op het leven van mensen met een beperking. Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, moesten die plots op een andere manier organiseren of ervoor kiezen om voltijds bij de zorgaanbieder te verblijven.

Nu de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus langzaam versoepelen, wil het VAPH weten welke lessen er te leren zijn uit de ervaringen van personen met een handicap en hun mantelzorgers tijdens de voorbije weken. Het agentschap wil ook een zicht krijgen op hun bezorgdheden en hoe de nood aan zorg en ondersteuning wijzigt bij het versoepelen van de maatregelen. Daarom voert het VAPH een enquête bij zowel personen met een handicap als de mantelzorgers, via twee gerichte vragenlijsten.

Lees meer

De eerste inclusiebeurs in Vlaanderen

In februari zagen we de enthousiaste bijdragen voor het participeren aan de eerste inclusiebeurs in Vlaanderen binnen stromen. Heel wat creatieve, waardevolle en unieke bijdragen werden naar voor geschoven, waarvoor dank. De goesting om dit event te organiseren werd daardoor – net zoals de bijdragen aan de beurs - alleen maar groter.

Lees meer

Minister van Welzijn Wouter Beke spreekt de mensen uit de sector jeugdhulp toe

Minister van Welzijn Wouter Beke heeft een bemoedigende boodschap voor de #heldenvanwelzijn uit de sector jeugdhulp. Zij hebben het beste van zichzelf gegeven in deze moeilijke weken voor een kwetsbare doelgroep.

Lees meer

Koning Boudewijnstichting financiert projecten in en voor zorgsector

Het Fonds voor Solidaire Zorg lanceert zijn eerste twee projectoproepen. Eind maart richtte de Koning Boudewijnstichting dit fonds op, op vraag van vele schenkers en ondernemingen.Hun doel ...

Lees meer

De wegwijzer voor medewerkers in zorg en welzijn

De coronacrisis heeft een grote impact op het leven van cliënten en hun netwerk. Als medewerker in zorg en welzijn beleef je die impact van heel dichtbij.

Lees meer

Resultaten Tweede ZorgSamen Barometer: impact crisis op psychisch welzijn van medewerkers in zorg en welzijn blijft groot

De ZorgSamen, een online platform voor de mentale ondersteuning van iedereen die werkt in zorg en welzijn, lanceert maandelijks een bevraging in de sector. Die peilt naar de impact van de coronacrisis op het psychisch welbevinden. Een eerste peiling gebeurde in april.

Lees meer

Lancering Atelier Solidair

Ontdek samen met ons de grootste online solidariteitsmuur!

Dit platform komt er nadat we onze oorspronkelijke Picknick Solidair in Leuven annuleerden. Het zou het feestelijke eind van onze 50e verjaardag worden.

De boodschap die we dit jaar verkondigen, ‘Samen solidair tegen armoede’, is momenteel actueler dan ooit.

Lees meer