E-magazine De Facto, 17 mei 2023

 

Ledenforum: samen bouwen aan een toekomstvisie voor welzijn

Samen met onze leden bouwen aan onze toekomstvisie, dat was het thema van het Ledenforum 2023. Op het programma: een stand van zaken, een blik op de toekomst door minister Hilde Crevits, een stevige rondetafelsessie en enkele prikkelende debatten met stakeholders. Het werd een Ledenforum dat zijn naam alle eer aandeed. Een forum voor én door onze leden.

Lees meer

Inspiratiedag kwaliteit

Op de inspiratiedag ‘De vele gezichten van kwaliteit’, georganiseerd door de commissie Kwaliteit van het Vlaams Welzijnsverbond, gingen ruim 240 deelnemers in dialoog over de bouwstenen van een eigentijds kwaliteitsbeleid.

Lees meer

Cursus nieuwe directies groot succes

Of je nu al jaren meedraait of pas recent binnen welzijn aan de slag bent gegaan, de transitie naar een directiefunctie is voor de meesten een stap in het onbekende. Het Vlaams Welzijnsverbond organiseert daarom geregeld een cursus voor nieuwe directieleden. Dat is een intensieve meerdaagse opleiding waarbij de deelnemers ingewijd worden in de thema’s waar ze als directielid mee te maken zullen krijgen. 

Lees meer

Aan de slag met vrijwilligers in de kinderopvang

In vele opvanginitiatieven vormen vrijwilligers elke dag een meerwaarde. Ze zorgen er mee voor een lach op het gezicht van de kinderen en hun begeleiders. Bij het Vlaams Welzijnsverbond geloven we dat samenwerken met vrijwilligers een echte win-win is. Op voorwaarde dat er tijd vrijgemaakt wordt om de vrijwilliger(s) goed te begeleiden. In de praktische gids 'Aan de slag met vrijwilligers in de kinderopvang' vind je het antwoord op jouw vragen over werken met vrijwilligers in kinderdagverblijven, diensten voor onthaalouders en organisatoren kleuteropvang met een kwaliteitslabel. Je vindt er de wettelijke informatie en een stappenplan in terug om je vrijwilligerswerking kwalitatief (verder) uit te bouwen.

Download de gids

Maak eindelijk een topprioriteit van onze kinderopvang

Bij de laatste begrotingscontrole koos de Vlaamse regering ervoor om geen extra middelen vrij te maken voor de kinderopvang. Minister-president Jan Jambon verklaarde nochtans dat de kinderopvang bovenaan de prioriteitenlijst staat. Het Consortium Kinderopvang was dan ook danig ontdaan en schreef een open brief in De Standaard.

Lees meer

Aanbod Groeilabz najaar 2023

Ook dit najaar kan je via Groeilabz je kennis als sociaal ondernemer weer een stevige boost geven. Spring mee aan boord en volg één van de bootcamps. Die gaan onder meer over financieel management, eco-leiderschap, subsidiemanagement, medewerkersbeleid en nog zoveel meer. Ontdek het volledige aanbod op onze site.

Lees meer

Leer- en coachingstraject cultuursensitieve zorg

Wil je starten met een beleid rond cultuursensitieve zorg in je organisatie? Dat kan via het leer- en coachingstraject 'Bouwen aan een cultuursensitieve zorg' van Vivo.

 

Lees meer