E-magazine De Facto, 9 oktober 2019

 

Het Vlaams Welzijnsverbond over het regeerakkoord

‘Onze gemeenschap laat niemand in de steek.’ De ambities van de nieuwe Vlaamse regering voor de welzijnssectoren zijn groot. Terecht, vinden wij. Al is het nu al duidelijk dat heel veel mensen de komende vijf jaar juist wél in de steek zullen worden gelaten. ‘Het regeerakkoord is ambitieus, maar onuitvoerbaar’, aldus algemeen directeur Hendrik Delaruelle.

Lees meer.

Netwerkgericht werken bij tienerouders

Cera-Rubicon is een gezamenlijk project van het Vlaams Welzijnsverbond, Cachet vzw en Cera. Samen willen we bruggen bouwen tussen de jeugdhulp en volwassen hulp, om zo de voortzetting van de hulpverlening na achttien jaar te optimaliseren. De Aanzet (Emmaüs Mechelen) focust op netwerkgericht werken bij tienerouders. Het actieproject staat op 25 oktober 2019 in de kijker tijdens het netwerkevent ‘Pleidooi voor preventie’ in Duffel.

Lees meer.

Kennismakingsdag voor nieuwe directies en nieuwe leden

De welzijnssectoren ondergaan heel wat veranderingen. Niet alleen de regelgeving wijzigt continu, ook de mensen die de voorzieningen besturen wisselen van tijd tot tijd. De laatste jaren zijn er bij onze leden heel wat nieuwe mensen in dienst gekomen in leidinggevende functies. Het Vlaams Welzijnsverbond organiseert op 29 november 2019 een kennismakingsdag.

Lees meer.

Gezocht: organisaties die werkplekleren willen aanbieden

In september is Odisee gestart met een nieuwe graduaatopleiding Maatschappelijk Werk. Het is een praktijkgerichte opleiding van twee jaar, voor mensen die graag al doende het vak van sociaal werk leren. De opleiding is een groot succes en de hogeschool is daarom dringend op zoek naar extra organisaties die werkplekleren willen aanbieden.

Lees meer.

Inspiratiedag ‘Maak tijd vrij’

Met ‘Maak tijd vrij’, een project waar ook het Vlaams Welzijnsverbond aan meewerkte, wil De Ambrassade duurzame bruggen slaan tussen jeugdwerk en jeugdhulp. Ook voor jongeren in de jeugdhulp is vrije tijd immers zeer waardevol. De Ambrassade deed heel wat onderzoek naar mogelijkheden en vertelt daar meer over op de inspiratiedag op 5 november 2019 in Schaarbeek.

Lees meer.