E-magazine De Facto, 8 januari 2020

 

Vacature stafmedewerker communicatie

Het Vlaams Welzijnsverbond zoekt zo snel mogelijk een nieuwe communicatie-collega! Ben je gebeten door redactioneel werk? Werk je vlot met website en sociale media? Heb je ervaring met de pers? Heb je een grote interesse voor de welzijnssectoren en het welzijnsbeleid, en kan je je vlot in dossiers inwerken? Dan ben jij misschien de kandidaat naar wie wij op zoek zijn.

Lees meer.

Liet jij al een energiescan uitvoeren?

Drie jaar geleden ondertekenden het beleidsdomein WVG, de koepelorganisaties en het Vlaams Energiebedrijf (VEB) het klimaatengagement. Dat omvatte onder andere gratis energiescans voor zorg- en welzijnsvoorzieningen. Heel wat leden van het Vlaams Welzijnsverbond lieten intussen zo’n scan uitvoeren. Ook jij kan nog intekenen op het aanbod.

Lees meer.

Werkbaarheidscheques voor de social profit

Eind 2019 maakte Vlaams minister van Werk Hilde Crevits bekend dat de werkbaarheidscheques van het Departement Werk en Sociale Economie worden verlengd en dat ook socialprofitondernemingen er voortaan een beroep op kunnen doen. Met de werkbaarheidscheques kunnen organisaties advies inwinnen rond werkbaar werk, een thema dat ook binnen de welzijnssectoren steeds belangrijker wordt.

Lees meer.

Event Cera-Rubicon

Cera-Rubicon is een project van het Vlaams Welzijnsverbond, Cachet vzw en Cera. Samen bouwen we bruggen tussen de jeugdhulp en volwassen hulp, om de voortzetting van de hulpverlening na achttien jaar te optimaliseren. Alle deelnemende organisaties houden een event. Het samenwerkingsverband JUMP presenteert op 31 januari 2020 ‘BANZAÏ’, een theaterstuk over de leefwereld van jongeren.

Lees meer.

Prijs van de Spirituele Zorg

De Beroepsvereniging Zorgpastores reikt jaarlijks de Prijs van De Spirituele Zorg uit om het belang van spirituele zorg in de kijker te zetten. Dit jaar wil de beroepsvereniging een pastor of pastorale dienst in de kijker zetten. Nominaties kunnen nog worden ingediend tot 14 januari 2020 en moeten voldoen aan enkele specifieke criteria, zoals impact hebben, innovatief zijn en sterk inzetten op interdisciplinariteit.

Lees meer.

Getuigenissen gezocht!

Deugdenproject België maakt deel uit van het internationale pedagogische The Virtues Project™, dat leerkrachten en begeleiders bewuster leert omgaan met de ethiek van opvoeding en karakteropbouw. Vanaf september 2020 wil de Belgische organisatie een label geven aan voorzieningen die met de methode werken, in de tussentijd zoeken ze getuigenissen.

Lees meer.