E-magazine De Facto, 4 juli 2019

 

Actie tegen de wachtlijsten voor personen met een beperking

Het consortium #ikwachtmee, waar het Vlaams Welzijnsverbond deel van uitmaakt, en de Gezinsbond hebben op 2 juli 2019 actie gevoerd op het Martelaarsplein in Brussel. Het plein kreeg honderden kleurrijke voetstappen in krijt als symbool voor de bijna 20.000 personen met een handicap die nog altijd wachten op ondersteuning van de Vlaamse overheid. De actie kon op heel wat aandacht rekenen van de pers én de Vlaamse regering.

Lees meer.

Schrijf je in voor onze bootcamp ‘Innoveren kan je leren’!

Op 23 oktober 2019 organiseert het Vlaams Welzijnsverbond in partnerschap met In4care en de Nederlandse zorginnovatie-expert Jethro Hardeman de inspirerende bootcamp ‘Innoveren kan je leren’. Tijdens de zeer interactieve dag krijg je als welzijnsgericht ondernemer concrete handvaten en tools om een innovatietraject te doorlopen. Mis deze unieke bootcamp niet!

Lees meer.

Welzijnsgericht ondernemen: onze leden aan het woord

Het Vlaams Welzijnsverbond zet volop in op welzijnsgericht ondernemerschap. Elke maand laten we een van onze leden aan het woord over het onderwerp. Lees nu het interview met Regine Moreel, algemeen directeur van Mivalti in Tielt, een vzw die volwassenen met een beperking begeleidt. Regine Moreel: ‘We hebben een missie met een unieke meerwaarde.’

Lees meer.

Zoek jij een vriend voor de zomer?

De Genereuzen en De Standaard organiseren met ‘Een vriend voor de zomer’ tal van leuke activiteiten om mensen met en zonder handicap samen te brengen. Heb jij een beperking en zoek je nog het perfecte maatje voor een uitstap? Via ‘Een vriend voor de zomer’ vind je misschien wel de ideale match!

Lees meer.

Gezocht: stageplaatsen in een wooncontext

Ziet jouw organisatie het zitten om een jongere uit het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg een stageplek aan te bieden? Dan is VIVO, het opleidingsinstituut voor de socialprofitsector, op zoek naar jou! Je kan je op hun website kandidaat stellen als stageplek. Tussen 17 en 30 september kan je vervolgens een stagiair uit hun databank kiezen.

Lees meer.

Save the date: ‘De vaardige vrijwilliger'

Wat vinden vrijwilligers, zorgvragers en voorzieningen van het vrijwilligerswerk vandaag en wat verwachten ze in de toekomst? Op 22 oktober 2019 kom je het te weten op het event ‘De vaardige vrijwilliger’ dat Present in het Stripmuseum in Brussel organiseert. Directies, vrijwilligersverantwoordelijken en iedereen die binnen een voorziening met vrijwilligers samenwerkt, kan er zich dan laten inspireren.

Lees meer.

Save the date: inspiratiedag ‘Maak Tijd Vrij’

Op 5 november 2019 organiseert De Ambrassade in Schaarbeek de inspiratiedag ‘Maak Tijd Vrij’. De organisatie werkt daarvoor onder andere samen met het Vlaams Welzijnsverbond. Met de dag wil De Ambrassade de aandacht vestigen op het belang en de mogelijkheden van duurzame samenwerking tussen jeugdwerk en jeugdhulp. Inschrijven kan vanaf september, maar noteer alvast de datum.

Lees meer.