E-magazine De Facto, 28 januari 2020

 

Verschuiving budgetten mensen met een handicap

Om de wachtlijsten te beperken, verschuiven de budgetten voor personen met een handicap. Dat heeft de Vlaamse regering vorige vrijdag beslist. De wachtlijst voor personen met de hoogste nood zou daardoor niet met 5.600 maar met 4.000 personen aandikken tegen 2024. Het Vlaams Welzijnsverbond uitte zijn bezorgdheid bij de nieuwe maatregelen.

Lees meer.

Dit is welzijnsgericht ondernemen

Welzijnsgericht ondernemen, dat is mee bouwen aan een solidaire samenleving door het recht op welzijn voor íédereen te maximaliseren. Meer dan ooit verdient dat ondernemerschap de nodige aandacht. Daarom laten we op onze homepage onze leden aan het woord over het onderwerp. Lees nu het gesprek met Koen Dalle van Viro vzw.

Lees meer.

Inspiratieboek Ieder Talent Telt

Met het project ‘Ieder Talent Telt’ organiseerde VIVO samen met z’n partners vijftien socialprofitsalons en tien workshops voor werkgevers. Op die manier wilde de organisatie de instroom van mensen met een migratieachtergrond in de social profit helpen verhogen. De knowhow die de vereniging opdeed, werd nu verzameld in een praktisch inspiratieboek.

Lees meer.

Inspiratiedag Employer Branding

Employer branding is hot in de HR-wereld. Ook voor sociale ondernemingen, die met een bijzonder krappe arbeidsmarkt worden geconfronteerd, kan het lonen om hun ‘merk’ als werkgever goed in de markt te zetten. Moeten alle HR-verantwoordelijken dan marketeers worden? Op 18 februari 2020 organiseert HRwijs in Antwerpen een inspiratiedag rond het thema.

Lees meer.

Go With The Velo

Cera, KBC, Mobiel 21 en vele partners organiseren Go With The Velo 2020, een campagne die iedereen in Vlaanderen en Brussel wil overtuigen om vaker de fiets te nemen. Jij kan hun fietsambassadeur worden door een actie op te geven die functionele verplaatsingen met de fiets promoot. De 20 beste ideeën krijgen 1.000 euro om hun idee te realiseren.

Lees meer.

Enquête naar vereiste competenties

Met de enquête ‘The Third Way' peilt UCLL naar die zaken die nodig zijn om onderwijs en sociaal ondernemerschap in Europa beter op elkaar af te stemmen. Het aantal sociale ondernemingen dat dagelijks vanuit zijn missie een antwoord biedt op complexe maatschappelijke uitdagingen blijft groeien, en dat voedt de vraag naar aangepaste modellen, kennis en competenties.

Lees meer.