E-magazine De Facto, 26 september 2023

 

Ontmoetingsdag orthopedagogen

Op 28 november organiseert de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen (VVO) een ontmoetingsmoment voor leden en toekomstige leden-orthopedagogen. Op de ontmoetingsavond wordt niet alleen stilgestaan bij de uitdagingen waar orthopedagogen vandaag en morgen voor staan. Er is ook kans tot ontmoeting tussen organisaties en orthopedagogen. Ben je op dus op zoek naar een orthopedagoog voor jouw organisatie? Neem deel aan het ontmoetingsmoment op 28 november en maak de aanwezige orthopedagogen warm om in jouw organisatie aan de slag te gaan. Interesse? Stuur een mailtje naar mieke@vvo.be.

Stuur een mailtje voor meer info

Doe mee de Ecoswitch op 26 oktober 2023

Ben je een sociale ondernemer met stevige duurzame ambities? Of sta je nog aan het begin van je duurzame reis en kun je wat extra hulp gebruiken? Markeer dan 26 oktober met een dikke stift in je agenda! Dan kan je in Brussel terecht voor het allereerste Ecoswitch-event, een dag vol inspiratie en kennis voor duurzame ondernemers zoals jij! 

Lees meer

BTW energiefactuur terug naar 21%: wij kaarten het aan

Sinds 1 juli 2023 zijn de voorwaarden voor de toepassing van het verlaagd btw-tarief van 6% voor energie gewijzigd en kan dit enkel toegepast worden voor het niet-zakelijk gebruik van energie. Bij zakelijk gebruik zal het normale btw-tarief van 21% van toepassing zijn, maar wel gekoppeld aan lagere accijnzen. Wij zijn van mening dat het gebruik van energie in welzijnsorganisaties, die op residentiële wijze zorg verlenen, overwegend niet-zakelijk is. Het is energie die wordt aangewend in het kader van het permanent wonen en leven van de bewoners in de organisatie.

Lees meer

Hoe krijgt u het werk gedaan?

Hoe pakt jouw onderneming vandaag het werk aan? Welke moeilijkheden ervaar jij en welke oplossingen bedenk je om uw onderneming draaiende te houden en/of medewerkers aan te werven. Maakt de arbeidsmarktkrapte het moeilijker? Dat is de vraagstelling van het onderzoek dat de SERV|Stichting Innovatie & Arbeid voert. Jij kan het onderzoek helpen door een korte vragenlijst in te vullen, die maximaal 10 minuten duurt.

Lees meer

Projectoproep: Impact Together by BNP Paribas Fortis

Via Impact Together wil BNP Paribas Fortis bijdragen tot een optimale interne werking van organisaties (vzw’s of sociale-economiebedrijven) in België. Met deze oproep wil Impact Together meewerken aan of de aanzet geven tot een structurele versterking van enkele organisaties. Denk aan financiering van externe consultancy en van bepaalde strategische investeringen, of de inzet van het netwerk van de Koning Boudewijnstichting, partner van Impact Together. Je kan je dossier indienen tot en met 9 november.

Lees meer

Covid- en griepvaccinatiecampagne gaat van start

De herfstvaccinatiecampagne werd op 15 september op gang getrapt. Vaccinatie is niet verplicht, maar wel aanbevolen voor de zogenoemde prioritaire doelgroepen:  wie ouder is dan 65 jaar, mensen met onderliggende aandoeningen zoals hart- of longaandoeningen of diabetes, zwangere vrouwen en personen met obesitas. Daarnaast is vaccinatie ook aanbevolen voor alle personeel in de zorgsector. 

Lees meer