E-magazine De Facto, 25 maart 2022

 

Consortium kinderopvang legt actieplan op tafel

De sector kinderopvang verenigt zich in een consortium. Bij gebrek aan een plan dat de fundamentele noden in de kinderopvang aanpakt presenteren we een actieplan met 7 concrete punten.

Lees meer

Welzijnssector springt massaal in de bres voor Oekraïne

Het is fantastisch om vast te stellen dat de welzijnssector massaal ingaat op een oproep van het Vlaams Welzijnsverbond om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. In totaal stellen de welzijnsvoorzieningen nu al meer dan 300 opvangplaatsen ter beschikking. Naast opvangplaatsen bieden heel wat voorzieningen ook ondersteuning aan, onder meer aan vluchtelingen met een beperking of niet-begeleide minderjarigen.

Lees meer

Studiedag Preventie

Via preventie grijp je als professional of vrijwilliger tijdig in en voorkom je problemen of vermijd je dat een probleem (verder) uitdijt. Zo creëer je kansen voor gezinnen. Omdat preventie zo belangrijk is organiseert het Vlaams Welzijnsverbond op 22 april een studiedag preventie. Thema’s die onder meer aan bod komen zijn: gezin- en opvoedingsondersteuning, eerste 1000 dagen, Huis van het Kind, vrijwilligers in de preventieve gezinsondersteuning en preventie in de gezondheidszorg, jeugdhulp, kinderopvang en ondersteuning van personen met een handicap en gezondheidszorg.

Lees meer

Studie- en intervisiemoment: Vroegtijdige zorgplanning

Ben jij bezig met of geïnteresseerd in vroegtijdige zorgplanning? Schrijf je dan zeker in voor onze studiedag op 19 april. Je komt die dag alles te weten over de zorg en ondersteuning die onze cliënten willen en nodig hebben tijdens verschillende keerpunten in hun leven en bij uitstek in de laatste fase.

Lees meer

Gezocht: zorg- en welzijnsprofessionals die digitale buurtplatformen gebruiken

Ben jij een zorg- of welzijnsprofessional die gebruik maakt van digitale buurtplatformen als Hoplr, buurtfacebookgroepen, Give A Day of misschien nog wel een andere? Dan zijn wij op zoek naar jou. We willen de professionele mogelijkheden in kaart brengen van digitale buurtplatformen voor zorg en welzijn.

Schrijf je hier in

Pigmentzorg wordt Trefpunt Odi!

Wist je dat VIVO de website Pigmentzorg al in 2013 lanceerde? Hoog tijd dus voor een nieuwe naam en een nieuwe look! Met Trefpunt Odi willen we je nog beter ondersteunen op het vlak van culturele diversiteit in de hulpverlening:

  • Aan de hand van 10 thema's nemen we je mee in de rijke wereld van cultuursensitieve zorg. We schakelen experten in die mee de thema's en tools onder de loep nemen. 
  • Via onze 'Nieuws' pagina blijf je op de hoogte van wat er leeft rond cultuursensitieve zorg.
  • Verder bieden we je nog steeds een overzicht van vormingen en sprekers over cultuursensitieve hulpverlening.
  • En volg ons vanaf nu ook op Facebook en LinkedIn
Benieuwd?

Wat zijn jullie ideeën voor het Verenigingsloket?

Minder administratieve overlast, meer efficiëntie en een overzichtelijk digitaal dienstenaanbod zijn dé doelstellingen van het Verenigingsloket. Maar voor de bouw start, willen van jou horen of de ideeën die we nu hebben om de bestaande pijnpunten weg te werken, correct zijn en volstaan. Ben jij het eens met de voorgestelde ideeën, of helemaal niet? En waarom precies? Heb je zelf andere suggesties? Prima! Deel hier jouw ideeën voor een eenvoudiger verenigingsleven!

Goestinggenerator

De goestinggenerator van Vivo is een eenvoudige methodiek om met je team in gesprek te gaan over werkbaarheid. Door de oplossingsgerichte aanpak focus je op de gewenste situatie in plaats van op het probleem. Na afloop heb je drie concrete acties om als team te sleutelen aan werkbaarheid.

Lees meer