E-magazine De Facto, 24 februari 2022

 

Wat nu met de kinderopvang?

Een nachtmerrie is werkelijkheid geworden, een kind is gestorven nadat het hardhandig werd behandeld in een kinderopvang. Hoe is het zo fout kunnen lopen en hoe moet het nu verder?

Lees meer

Studiedag Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom organiseert het Vlaams Welzijnsverbond op vrijdag 22 april een volledige studiedag rond preventie. Via sprekers en workshops kom je te weten wat er vandaag al bestaat en ontdek je ook de uitdagingen voor nu en later.

Lees meer

Open brief Ruyskensveld

De impact van de coronacrisis op de welzijnssector was gigantisch. Een groep medewerkers van vzw Ruyskensveld, een voorziening binnen de jeugdhulp, is in de pen gekropen om dit signaal op papier te zetten. Omdat Ruyskensveld lang niet de enige organisatie is waar deze boodschap weerklinkt vinden we het belangrijk om deze open brief ook onder uw aandacht te brengen.

Lees hier de open brief

Wat zijn jouw prioriteiten voor het Verenigingsloket?

Minder administratieve overlast, meer efficiëntie en een overzichtelijk digitaal dienstenaanbod zijn dé doelstellingen van het Verenigingsloket. Tot 31 januari werd informatie verzameld rond allerhande struikelblokken. Maar waarop moet het Verenigingsloket nu in de eerste plaats focussen? Surf naar denkmee-verenigingsloket.be en geef aan wat jouw prioriteiten zouden zijn!

Lees meer

Microdegrees Health Innovation

Ben jij die collega die een brug wil bouwen tussen zorg en welzijn enerzijds en technologie anderzijds? Wil jij die verbindende persoon zijn die mee kan werken aan de toekomst van het zorg- en welzijnslandschap en het bijhorende change management? Dan is een Microdegree Health Innovation de uitdaging voor jou!

Lees meer