E-magazine De Facto, 23 september 2020

 

Vlaams Welzijnsverbond getuigt in Coronacommissie: Lockdown staat haaks op dna van de welzijnsvoorzieningen

Het Vlaams Welzijnsverbond bracht op 21 september 2020 zijn kijk op de coronacrisis in de Coronacommissie van het Vlaams Parlement.

Lees meer

Online boekvoorstelling: Collega in hoofd en hart Waarderend leidinggeven op de werkvloer

Hoe vind je als leidinggevende een evenwicht tussen resultaten en welzijn? Wat is jouw impact op het welzijn van je werknemers?
Hoe pak je dat concreet aan op de werkvloer?

Lees meer

Webinars VIPA: Zorg voor het klimaat

Welzijn is uw corebusiness. Willen we inzetten op een preventief gezondheidsbeleid, dan dienen we vanuit de welzijnssector ook zorg te dragen voor het klimaat.

Lees meer

Zet Sterk Sociaal Werk mee in de kijker!

Eén van de belangrijkste doelstelling binnen de beweging rond Sterk Sociaal Werk is het inzetten op een gevoel van verbinding, van community tussen sociaal werkers onderling. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk dat zo veel mogelijk sociaal werkers op de hoogte zijn van het traject rond Sterk Sociaal Werk.

Lees meer

Sterk Sociaal Werk in alle Vlaamse regio's

Afgelopen maanden werden heel wat sociale professionals uitgedaagd. Corona had een onmiddellijke impact op hun job en nog meer op de levens van de mensen voor en met wie ze werken. Vandaag de dag zijn sociale professionals nog steeds zoekend naar hoe sterk sociaal werk vorm te geven in deze nieuwe realiteit.

De regionale platformen organiseren binnenkort opnieuw bijeenkomsten in elke provincie...

Lees meer

Nieuwe stagebedrijvenbank vervangt WeLP

Het belang van levenslang leren staat als een paal boven water. Samen met zijn partners bouwt VDAB dagelijks aan een klimaat waarin bijleren en bijscholen hoog op de agenda staan. Daarom werken we vanaf vandaag met een gloednieuwe stagebedrijvenbank waarin bedrijven zich als leerplek kunnen aanbieden.

Lees meer

Extra Opleidingsaanbod in Coronatijden

Lockdown, de anderhalve-meter-samenleving, droge handen door de alcoholgel, ... Het coronavirus heeft onze maatschappij, onze werksituatie en onze geesten flink door elkaar geschud.

Soms helpen tips, technieken of het uitwisselen van ervaringen om weer wat op adem te komen.

Lees meer