E-magazine De Facto, 23 december 2022

 

Een warme kerst en een hoopvol 2023!

De voorzitter, directie en medewerkers wensen jullie een warme kerst en een hoopvol 2023!

Lees meer

Inclusie Academie: (on)zichtbaarheid van personen met een handicap

Het centrale thema van de recentste van de Inclusie Academie was de aanwezigheid van personen met een handicap in de Vlaamse samenleving en media. Ervaringsdeskundigen William Boeva en Monique Van den Abbeel gingen in gesprek met Nadia Hanssens, adviseur diversiteit en inclusie bij de VRT, en Maarten Janssen, channel manager bij VTM.

Lees meer

Vlaams Welzijnsverbond sluit partnership met Engage4

Hoe kunnen vzw’s en bedrijven elkaar helpen en versterken? Het is die match waar Engage4 naar op zoek gaat. Tijdens zo’n traject kunnen profit en social-profit heel wat van elkaar opsteken en als Vlaams Welzijnsverbond willen we onze leden daarin graag ondersteunen.

Lees meer

Preventiepeiling jeugdhulp

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw alle jeugdhulporganisaties in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling. Met deze bevraging, uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, wordt de kwaliteit van het preventieve gezondheidsbeleid bij jeugdhulporganisaties in kaart gebracht. Wil je graag deelnemen? Of wens je meer info? Ga naar www.preventiepeiling.be.

Vormingen: ‘Gezonde voeding’ en ‘Meer bewegen en minder stilzitten’ in de kinderopvang

Werk je in de kinderopvang en wil je meer weten over gezonde voeding of meer bewegen? Gezonde Kinderopvang helpt je graag op weg. Je vindt er naast vormingen ook heel wat andere info, zoals vragenlijsten om de bestaande situatie te screenen, groeikansen te zoeken en een actieplan op te stellen.

Lees meer

Ik trek het mij aan

Dikketruiendag vervelt in 2023 tot de campagne #iktrekhetmijaan. We kunnen immers zelf zoveel meer doen voor het klimaat dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten. Steeds meer mensen zetten zich in voor een klimaatgezonde toekomst. En dat mag gezien worden! Registreer daarom de actie van jouw organisatie op iktrekhetmijaan.be.

Tewerkstelling Oekraïense vluchtelingen binnen social-profit

Naar aanleiding van de toestroom van Oekraïense vluchtelingen in ons land doet VIVO een bevraging over hoe de social-profitsector Oekraïners kan tewerkstellen. Op basis hiervan zal VIVO provinciale webinars voor social-profitwerkgevers organiseren met gerichte antwoorden op jullie vragen over tewerkstelling van vluchtelingen. Je kan de vragenlijst invullen tot 14 januari 2023.

Lees meer