E-magazine De Facto, 18 juni 2020

 

#heldenvanwelzijn in post-corona-tijd: minder regels en meer investeringen gevraagd

De zorg- en welzijnssectoren bewezen de afgelopen weken hoe essentieel ze zijn in het maatschappelijk weefsel.

Lees meer

Dag van de mantelzorg op 23 juni 2020.

Eén dag van het jaar is helemaal van jou. Op 23 juni is het DE dag van de mantelzorger en word je extra in de bloemetjes gezet.

Lees meer

JUMP! project

Het JUMP! project is één van de 5 laureaten van het Cera-Rubiconproject, waarmee Vlaams Welzijnsverbond samen met Cera en Cachet vzw bruggen wil slaan tussen jeugd- en volwassenhulp. 

Voor meer informatie over alle Cera-Rubicon projecten kan je terecht op onze site: https://www.vlaamswelzijnsverbond.be/sectoren/jeugdhulp-en-gezinsondersteuning/initiatieven-acties/cera-rubicon-project.”

Lees meer

Gaat het nog? Zorg je wel goed voor jezelf? Check, check, check jezelf

Als aanvulling bij de campagne 'checkcheckcheck', die ons veilig leerde omgaan met elkaar, om onszelf en anderen te beschermen tegen het corona-virus, lanceerde de Vlaams overheid op 18 mei de campagne 'check, check, check jezelf'. Daarmee wil ze de aandacht vestigen op onze mentale gezondheid. Want gezondheid gaat over meer dan alleen het lichamelijke. Het gaat ook om hoe we ons voelen in ons hoofd. En daar moeten we ook aandacht voor hebben. Pak de problemen beter aan voor ze erger worden en ontdek de tips.

Lees meer

Extra projectoproep Corona: voor mensen zonder wettig verblijf.

Welzijnszorg wil de (vrijwilligers-)initiatieven voor mensen zonder wettig verblijf zichtbaar maken en financieel ondersteunen. Mensen op de vlucht blijven in de relancemaatregelen na Corona immers onzichtbaar of afwezig.  Welzijnszorg lanceert daarom nu een extra projectoproep.

Lees meer

Extra steun van minister Beke voor jeugdhulp is stap in de goede richting

Het Vlaams Welzijnsverbond juicht de extra investering van minister van Welzijn Beke in de jeugdhulp toe. Nog dit jaar krijgt de sector €4,8 miljoen extra middelen.

Lees meer

Webinar ‘Circuit Sortie': een recept voor meer sociale contacten voor mensen met een beperking

Mensen met en zonder beperking helpen om samen op pad te gaan na de lockdown?

Als belangengroep, voorziening voor mensen met een beperking, dienst voor mantelzorgers, gemeente, stad of andere organisatie ontdekt u hoe dat kan dankzij de Genereuzen en Inter. Zij nodigen u uit op hun webinar Circuit Sortie op 25 juni van 11 u. tot 12 u.

Lees meer

Social services and Covid-19: what role for EU?

EASPD organiseert op 25/06 samen met 10 andere EU netwerken een ‘social summit’ om aandacht te vragen van Europa voor de situatie in de sociale sector en in zorgvoorzieningen . We hopen met vele honderden te kunnen duidelijk maken dat sociale diensten essentiële service verstrekken aan miljoenen Europeanen die het  niet zo gemakkelijk hebben.

Lees meer