E-magazine De Facto, 17 december 2020

 

Eindejaarswensen

2020 is een jaar om snel te vergeten, maar onze sectoren stonden paraat!

Een welgemeende dank en veel respect voor de moed en het doorzettingsvermogen van alle medewerkers en vrijwilligers in de ondersteuning van mensen met een handicap, jeugdhulp, kinderopvang en de centra voor ambulante revalidatie.

We kijken hoopvol uit naar 2021, een jaar waarin het team van het Vlaams Welzijnsverbond opnieuw klaar staat om onze #heldenvanwelzijn te ondersteunen.

Solidair, geëngageerd, respectvol en verbindend. Zo gaan wij het nieuwe jaar tegemoet. De medewerkers van het Vlaams Welzijnsverbond wensen u een mooi en gezond 2021.

Geniet, steun elkaar en hou het veilig!

Lees meer

Ook vrijwiligers zijn #heldenvanwelzijn

Als er één groep ten onrechte onderbelicht bleef de voorbije maanden, dan waren het wel de vele vrijwilligers in zorg en welzijn. Ook zij stonden als #heldenvanwelzijn mee in de vuurlinie, ook in welzijnssectoren zoals de sector personen met een handicap, jeugdhulp of kinderopvang. Meer dan ooit hebben ze recht op een bredere waardering en een betere omkadering. Een uitdaging voor de Vlaamse overheid én de welzijnsvoorzieningen die we graag onder de aandacht brachten op 5 december, de Internationale Dag van de Vrijwilliger.

Lees meer

Centra Ambulante Revalidatie en thuisbegeleiding autisme kampen met te lange wachtlijsten

Een gebruikersonderzoek in opdracht van de Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg legt schrijnend lange wachtlijsten bloot in de geestelijke gezondheidszorg.

Lees meer

Wanpraktijken in de kinderopvang moeten streng aangepakt worden

Wij namen kennis van de berichtgeving in de media over vastgestelde wanpraktijken in de kinderopvang. Onze reactie, samen met VVSG, UnieKO, SOM en Federatie Kinderopvang.

Lees meer

Diversiteit binnen de dovengemeenschap is even groot als in de samenleving

3 december is Internationale Dag voor Personen met een Handicap, een dag waarop inclusie en integratie centraal staat. Bij Sint-Gregorius in Gentbrugge maken ze daar elke dag werk van.

Lees meer

Fiola wint de Business Mobility Award

Fiola mag zich winnaar noemen van de Mobiliteitsaward voor de non profit. De Business Mobility Award is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Vlaamse overheid.

Lees meer

Inclusiebeurs 2020-21 - Opening digitale ontmoetingsruimte

Overal in Vlaanderen sprongen zoveel enthousiastelingen in februari op de inclusietrein van onze Inclusiebeurs, waarvan het Vlaams Welzijnsverbond een van de trekkende partners is. Meer dan 100 organisaties dienden een bijdrage voor de beurs in! Een waar succes. Helaas strooide Corona roet in het eten, maar laat de schouders niet hangen. Ook vanuit ‘je kot’ kan je je laten horen!

Lees meer

Good Company zkt. Good Company!

De Warmste Week zoekt dit jaar geen centen maar daden, met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Goeie compagnie dus, voor mensen op zoek naar verbinding. 

Lees meer