E-magazine, 12 september 2022

 

Energieprijzen wegen op social profit

Heel wat voorzieningen in de social profit zien hun energiefactuur verviervoudigen. Die zware meerkost kunnen ze meestal niet doorrekenen. Dat de werkingsmiddelen ook al 12 keer niet geïndexeerd zijn, maakt dat de welzijnssector deze energiecrisis niet alleen aankan. Dringend tijd dus voor begeleidende maatregelen.

Lees meer

Doe jij mee aan Ondernemers voor de Klas?

Wil je graag de volgende generatie medewerkers nu al ontmoeten? Dat kan. Via Ondernemers voor de Klas kan je de medewerkers van de toekomst nu al laten kennismaken met jouw voorziening en de welzijnssector. Schrijf je dus zeker ook dit schooljaar weer in voor Ondernemers voor de Klas.

Lees meer

Groeilabz Kick-off

Ook dit najaar kan je je als welzijnsgericht ondernemer weer inschrijven voor een brede waaier aan opleidingen bij Groeilabz. Een nieuwigheid dit najaar is de Kick-offweek!

Lees meer

Studiedag: Hoe vind ik de weg naar een hulpmiddel?

Op 19 oktober organiseert het Vlaams Welzijnsverbond in Leuven een studiedag rond hulpmiddelen voor personen met een handicap. We nemen je die dag mee in het wat en hoe van hulpmiddelen.

Lees meer

Dag van de zorg

Op zondag 19 maart 2023 staan zorg en welzijn opnieuw in de kijker tijdens de Dag van de zorg. Het is dé hoogdag van onze sector en daar mag jouw organisatie dus niet op ontbreken. Schrijf je daarom zeker in en laat de buitenwereld kennismaken met jouw voorziening.

Lees meer

Preventiepeiling kinderopvang

Hoe zorgen kinderopvanginitiatieven voor een gezonde opvang? Hoe is het gesteld met hun preventieve gezondheidsbeleid? Vlaams Instituut Gezond Leven vzw brengt dat in kaart en nodigt daarom opnieuw alle Nederlandstalige kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen en Brussel uit voor de driejaarlijkse Preventiepeiling – de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging. Doe je ook mee?

Meer info

Congres Kindermishandeling

Tweedaags congres op 14 en 15 oktober in Antwerpen over de medische aspecten in de aanpak van kindermishandeling. Sprekers uit binnen- en buitenland lichten de meest recente inzichten toe. Verder wordt er stilgestaan bij het belang van een multidisciplinaire aanpak van kindermishandeling en wordt de samenwerking met actoren uit de jeugdhulp toegelicht.

Lees meer

Kick-off Academische Werkplaats De-Institutionalisering

Op 7 oktober vindt de lancering van de Academische Werkplaats De-institutionalisering plaats. Het VAPH werkt samen met Universiteit Gent en Team Vlaams Bouwmeester aan de academische werkplaats om innovatieve opvattingen en strategieën van de-institutionalisering naar boven te brengen. Hierbij zal de wisselwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek een centrale plaats innemen. De werkplaats zal vertrekken vanuit een sociaal-ruimtelijk perspectief om de transformatie naar inclusieve woon- en leefomgevingen te faciliteren.

Lees meer

Bewustmaking rond het rationeel energieverbruik

In het algemeen wordt geschat dat met een geslaagde bewustmakingscampagne 10-15% energie kan worden bespaard met bijna geen financiële investering. Tijdens dit seminarie van Bruxeo op 6 oktober worden niet alleen de theoretische grondslagen van de gedragswijziging behandeld, maar leer je ook hoe je zelf een bewustmakingscampagne in jouw organisatie kan opzetten.

Lees meer