07/05/2024 - Hulpverlenerssyndromen

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7300/Hul...

Inhoud
Veerkracht, draagkracht en draaglast van de hulpverlener daarover gaat deze online workshop. Meer bepaald komen tijdens deze vorming volgende onderwerpen aan bod:

- Hulpverlenerssyndromen herkennen: Burn-out, Burn-in, Secundair Trauma, Compassion fatigue, Helpersyndroom en Bambi-syndroom. Beschermings- en risicofactoren. Mandaat en werkrelatie. Projecties, weerstand en overdracht: mogelijke interventies.

- De Berg van Trauma – intervisieschema bij slecht lopende begeleidingen. Groeien aan pijn: zelfkennis en zelfzorg. Casusbesprekingen aan de hand van De Berg van Trauma, Q&A.

In deze online workshop kom je jezelf en de invloed van bijvoorbeeld eigen trauma op je werk als hulpverlener tegen. Je krijgt handvatten en oefeningen aangereikt om hieraan te groeien.

Door wie?
Ybe Casteleyn

Trauma-expert

Ik studeerde af in moraalwetenschappen, volgde de 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie, ben opgeleid als familiemediator, gespecialiseerd in opstellingen en psychotraumatologie. Ik ben oud-gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel).

Voor wie?
Alle hulpverleners die met trauma werken en voor zichzelf en elkaar willen zorgen.

Over wie?
N.v.t.

Praktisch
Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Maximum 25 deelnemers

Uurregeling van de dag:

9.00 - 10.15 uur
pauze
10.30 - 12.00 uur
pauze
13.00 - 14.15 uur
pauze
14.30 - 16.00 uur
Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 6/05 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 6/05 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.