03/05/2024 - Vroegbegeleiding aan huis bij kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7392/vro...

Inhoud
Ontwikkelingsstimulering bij jonge kinderen met (een vermoeden van) een beperking is van cruciaal belang om hun groei en leren te bevorderen. Door middel van gerichte activiteiten en interactie kunnen ouders en verzorgers de ontwikkeling van hun kinderen positief beïnvloeden.

In de thuisbegeleiding staan we niet alleen stil bij het kind, maar krijgen ook ouders een centrale rol. We proberen ouders te ondersteunen bij het begrijpen van de behoeften van hun kind, hen te voorzien van opvoedingsvaardigheden aangepast aan de problematiek van het kind en hen te helpen een gezonde ouder-kindrelatie op te bouwen.

Tijdens deze workshop (voormiddag) staan we stil bij de krachten en de uitdagingen van vroegbegeleiding aan huis bij jonge kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis en hun context.

Door wie?

Fien Sucaet
Fiola VZW
13 jaar ervaring als thuisbegeleider bij jonge kinderen met een (vermoeden van) cognitieve en/of motorische beperking en vaak met bijkomende kenmerken/diagnose ASS

Voor wie?
Voor paramedici, psychologen, artsen werkzaam in de CAR of aanverwante sectoren die geïnteresseerd zijn in of betrokken zijn bij de vroegbegeleiding bij kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis

Over wie?
Kinderen van 0 tot 3 jaar

Praktisch
Documentatie en koffiepauze inbegrepen.

Maximum 20 deelnemers

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.