DE
FACTO

E-magazine De Facto, jg. 20, nr. 160, 9 oktober 2018

Het Vlaams Welzijnsverbond in de mediaInfosessies over de hervorming van het vennootschaps- en verenigingsrechtSchrijf je in voor onze studiedag ‘Met plezier gedaan!’Kom naar ons inspiratie- en uitwisselingsevent welzijnsgericht ondernemenKick-off van het Cera-RubiconprojectColofon

HET VLAAMS WELZIJNSVERBOND IN DE MEDIA

Vandaag verscheen op sociaal.net onze bijdrage ‘Vier misverstanden over voorzieningen voor personen met een handicap’. Sinds de invoering van de PVF in 2017 merken we dat het residentiële aanbod van de vergunde zorgaanbieders steeds vaker onder druk komt te staan. We vinden het dan ook hoog tijd om komaf te maken met enkele misverstanden.

Je kan het hele artikel lezen via deze link. Laat er gerust een reactie achter.

Het weekblad Flair besteedt in z’n editie van deze week aandacht aan de Internationale Dag van de Witte Stok. Het Vlaams Welzijnsverbond bracht het magazine via z’n leden in contact met enkele enthousiaste slechtziende dames. We plaatsen het artikel binnenkort op onze website.

INFO: Lieve Claeys, 02 507 01 43.

 

INFOSESSIES OVER DE HERVORMING VAN HET VENNOOTSCHAPS- EN VERENIGINGSRECHT

Er komt één wetboek voor vennootschappen en verenigingen, het voorontwerp daarvoor werd begin juni ingediend in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Het Vlaams Welzijnsverbond organiseert samen met Procura twee studieavonden voor directies en bestuurders over het thema.

De infosessies worden op twee locaties georganiseerd. Op woensdag 17 oktober in Vormingscentrum Guislain in Gent en op woensdag 24 oktober in De Noker in Mechelen, telkens van 18 tot 22 u. Voor het volledige programma en inschrijvingen kan je hier terecht. De infosessies zijn enkel toegankelijk voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond en Procura. Snel zijn is de boodschap, want beide sessies zijn bijna volzet.

INFO: https://vlaamswelzijnsverbond.be/evenementen/hervorming-van-het-vennootschaps-en-verenigingsrecht

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE STUDIEDAG ‘MET PLEZIER GEDAAN!’

We ontwikkelden een dynamische visie op werkbaar werk in welzijnsorganisaties. We laten je daar op 14 november graag mee kennismaken in het Provinciehuis in Leuven. 

Samen werk maken van werkbaar werk, dat is de insteek van onze unieke studiedag in Leuven. Aan de hand van onder andere workshops, lezingen en theater leggen we uit hoe jij het kan aanpakken in jouw organisatie.

Wil je graag deze dag samen met ons beleven? Schrijf je dan in via deze link. Je vindt er ook alle praktische informatie.

INFO: Linda Beirens, 02 507 01 31.

 

KOM NAAR ONS INSPIRATIE- EN UITWISSELINGSEVENT WELZIJNSGERICHT ONDERNEMEN

Op vrijdag 30 november organiseert het Vlaams Welzijnsverbond voor zijn leden een inspiratie- en uitwisselingsevent welzijnsgericht ondernemen in BluePoint in Berchem.

Welzijnsvoorzieningen worden de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met begrippen die eindigen op ‘ondernemen’, gaande van sociaal over waardegericht tot welzijnsgericht ondernemen. Diverse visieteksten werden er al over geschreven, wat aantoont dat het concept ondernemen belangrijk en zelfs onmisbaar wordt in de verschillende welzijnssectoren. Maar wat houdt dat welzijnsgerichte ondernemerschap precies in en hoe pak je het concreet aan in jouw organisatie? Het zijn vragen waar wij je tijdens ons event heel wat praktische antwoorden op willen geven.

Wil je graag meer info over het event, klik dan op deze link. Je kan je er meteen ook inschrijven. Enkel leden van het Vlaams Welzijnsverbond kunnen deelnemen.

INFO: Mark Vanhumbeeck, 02 507 01 29.

 

KICK-OFF VAN HET CERA-RUBICONPROJECT

Op woensdag 26 september ging in Leuven het Cera-Rubiconproject van start. Het Vlaams Welzijnsverbond, Cachet vzw en Cera slaan daarmee de handen in elkaar om een betere overgang van jeugdhulp naar volwassenhulp mogelijk te maken.

De overgang naar volwassenheid voor jongeren uit de jeugdhulp is zowel maatschappelijk als beleidsmatig een issue. Daar willen we aan werken! De komende twee jaar ondersteunt het Vlaams Welzijnsverbond daarom samen met Chachet vzw en Cera vijf actieprojecten die jongeren tussen de zestien en vijfentwintig jaar helpen voorbereiden op de voortzetting van de hulpverlening na achttien jaar. Het gaat om De Oever uit Hasselt, Jeugddorp uit Bonheiden, Bethanië uit Genk/Hasselt, Oranjehuis uit Heule en Jeugdzorg Emmaüs uit Mechelen. We zijn trots op de verkozen laureaten en kijken uit naar de verdere samenwerking!

INFO: Mieke Segers, 02 507 01 44.

 

Colofon
De Facto is een gratis nieuwsbrief van het Vlaams Welzijnsverbond vzw en verschijnt minstens 8 maal per jaar.
Alle leden en andere geïnteresseerden kunnen via de website inschrijven op deze elektronische nieuwsbrief en kunnen zich ook te allen tijde uitschrijven door een mailtje te sturen naar onderstaand e-mailadres.
Eindredactie: Hendrik Delaruelle
Verantwoordelijk uitgever: Jan Renders
Vlaams Welzijnsverbond, Guimardstraat 1, 1040 Brussel
Tel. 02 511 44 70, fax 02 513 85 14, e-mail: website@vlaamswelzijnsverbond.be