E-magazine De Facto, 7 mei 2021

 

16 mei: Week van de Opvoeding wordt Week van de Groeilamp

Van 16 tot 23 mei vindt de ‘Week van de Groeilamp’ plaats. Dat is de nieuwe naam voor de ‘Week van de Opvoeding’. De campagne wil iedereen in de spotlights plaatsen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. 200.000 kaartjes vinden hun weg naar gezinnen en opvoeders om ze een schouderklopje te geven.

Lees meer

VIA6 biedt een eerste stap in de zoektocht naar personeel in kinderopvang

4.000 vacatures waren er het voorbije jaar in de kinderopvang. Dat bleek uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits op een parlementaire vraag van Celia Groothedde. Het Vlaams Welzijnsverbond ziet de uitdaging ook, onder andere op basis van de jaarlijkse bevraging bij de eigen leden in de medewerkerskengetallen. Het personeelstekort bestaat al langer en zet heel wat initiatiefnemers in de sector voor een grote uitdaging.

Lees meer

Mensen met autisme verbinden

Dit jaar wil het Fonds ICT Community for ASD initiatieven steunen die de contacten van mensen met ASS verdiepen. Dit zowel op persoonlijk als familiaal vlak alsook binnen een breder sociaal of professioneel netwerk. Geselecteerde projecten ontvangen maximaal € 7.500.
Dien je dossier in voor 7 oktober 2021!

Lees meer

Ondersteunen van personen met een visuele beperking

U ontwikkelt een innoverend initiatief dat de inclusie van blinde en slechtziende personen concreet versterkt? Stuur uw kandidaatsdossier door in het kader van de oproep ‘Visuele handicap & Inclusie’. Het maximumbedrag per geselecteerd project bedraagt € 15.000.

Dien je dossier in voor 2 juni 2021!

Lees meer

Hippotherapie voor kinderen en volwassenen

Het Fonds Lode Verbeeck is op zoek naar innoverende projecten in Vlaanderen die doelgericht hippotherapie centraal stellen in de begeleiding naar een verbeterde fysisch, motorisch of psychisch welzijn.

Dien je project in tot 14 juni 2021!

Lees meer