E-magazine De Facto, 5 mei 2022

 

Welzijnsvoorzieningen vangen Oekraïners op

De oorlog in Oekraïne heeft miljoenen mensen op de vlucht gejaagd. Gelukkig toonde de welzijnssector de afgelopen weken opnieuw haar warm hart. Tientallen organisaties reageerden op onze oproep om onderdak te bieden aan die vele vluchtelingen. Op korte tijd werden zo honderden opvangplaatsen gecreëerd. We gingen langs bij enkele Oekraïners die onderdak kregen in twee welzijnsvoorzieningen in West-Vlaanderen.

Lees meer

Dag & Week van de Zorg

Op zondag 15 mei gooien een recordaantal van 295 zorg- en welzijnsvoorzieningen de deuren open tijdens de Dag van de Zorg. In aanloop naar die dag is er van 9 tot 15 mei al de Week van de Zorg. Met onder meer de danschallenge ‘En dans’ en online Zorgbabbels.

Lees meer

Boekvoorstelling: Gezinnen na migratie. Hulpverlening en gezinsbeleid in een superdiverse samenleving

Op vrijdag 13 mei stelt het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool een nieuwe boek voor: Gezinnen na migratie. Hulpverlening en gezinsbeleid in een superdiverse samenleving. De oorlog in ‘Oekraïne’ zet deze problematiek natuurlijk opnieuw hoog op de agenda. De studiedag biedt veel ruimte voor interactie.

Meer info

Netwerkmoment Bandbreedte

Het project Bandbreedte wil jeugdhulpmedewerkers ondersteunen om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met jongeren, gezinnen als met collega-hulpverleners. Op 31 mei vindt het volgende online netwerkmoment plaats, met een voorstelling van de lopende projecten en een aantal webinars.

Lees meer

Train de trainer - omgaan met agressie

Is er een interne trainer rond het thema omgaan met agressie in je organisatie? Of leeft de ambitie om er één aan te stellen? Icoba heeft een aanbod: de 5,5-daagse training van D-nA ondersteunt beginnende of ervaren trainers in hun trainersrol. Icoba biedt deze training kosteloos aan voor wie werkt in PC 319.01 en 331. Bovendien komt de opleiding in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof. De opleiding start op maandag 26 september.

Lees meer