E-magazine De Facto, 30 juni 2021

 

Zorginvesteringsplan minister Beke: een stap vooruit voor personen met een handicap

Minister Beke kondigt aan dat er nu effectief bijkomend geld wordt vrijgemaakt om mensen met een handicap te helpen die wachten op ondersteuning. Minister-president Jambon zei al in september vorig jaar dat de voorziene 230 miljoen euro voor personen met een handicap versneld zouden worden ingezet in 2021.

Lees meer

Helden van kinderopvang

Kinderbegeleiders zijn echte helden van kinderopvang. Ze helpen kinderen groeien en bloeien in de jaren die bepalend zijn voor hun latere toekomst. Het Vlaams Welzijnsverbond wil kinderbegeleiders de erkenning geven die ze verdienen.

Lees meer

Dag van de Mantelzorg: het verhaal van Evelyne en haar dochtertje Mia

Pakkend verhaal van Evelyne Vervoort die als alleenstaande mama 24/7 ondersteuning biedt aan haar dochter Mia, nu 2 jaar oud, die leeft met een meervoudige beperking.

Lees meer

Folder Health Innovation

Ben jij die collega die een brug wil bouwen tussen zorg en welzijn enerzijds en technologie anderzijds? Wil jij die verbindende persoon zijn die mee kan werken aan de toekomst van het zorg- en welzijnslandschap en het bijhorende change management? Dan is een microdegree Health Innovation voor jou!

Deze opleidingen zijn ontworpen als deel van een proeftuin ondersteund door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en in samenwerking met een aantal werkveldpartners, waaronder het Vlaams Welzijnsverbond.

Lees meer

Lancering event Blikopener 14/09/2021

Heb je een innovatief idee voor jouw sociale onderneming? Zoek je versterking vanuit de expertise in één van de 13 Vlaamse Hogescholen? Zoek je een sociale onderneming om jouw idee rond digitalisering uit te werken? Samen met Blikopener en de Vlaamse Hogescholenraad organiseren Verso en Groeilabz een matchmaking event via Conversation Starter.

Lees meer