E-magazine De Facto, 3 november 2021

 

Postgraduaat Management in de Social Profit

De VIVES/Brugge Business School is een opleidingsinstelling gespecialiseerd in managementopleidingen voor professionals.
Sedert enkele jaren bieden zij onder meer ook Postgraduaat ‘Management in de social profit’ aan.

Lees meer

Project GE-START leidt medewerkers toe naar een bacheloropleiding

10 deelnemers namen op 23 september deel aan de eerste leergroep van het project GE-START | EN AVANT.

Bruce, opvoeder en begeleider bij Tonuso (bijzondere jeugdzorg), vertelt waarom hij het boeiend vindt om deel te nemen aan dit project: ‘Ik wil jongeren doen groeien. Ik werk heel graag met mensen. Vanuit mijn verleden in de bijzondere jeugdzorg wil ik jongeren die hetzelfde traject afleggen graag verder helpen. Ik ben in mijn thuisland niet naar school kunnen gaan, maar heb hier veel kansen gekregen, die ik ook wil kunnen doorgeven aan anderen. Op termijn wil ik graag een bachelordiploma behalen. GE-START is een goede kennismaking met het hoger onderwijs.’

Verdere vragen over het project of interesse om deel te nemen aan de leergroep die in januari opstart? Op 9 november en 23 november kan je deelnemen aan een online informatiesessie.

Meer info via ken.vanroose@odisee.be en via www.gestart.brussels

Inschrijven kan hier

43 organisaties zetten de schouders onder een nieuwe mantelzorg

We kijken terug op de Dag van de verzorgenden en zorgkundigen op 19 oktober 2021 want een goede relatie tussen professionele zorg en mantelzorg en een goede afstemming tussen beide is essentieel. "Een zorgsysteem waar patiënt, beroepskracht en mantelzorger een evenwaardige plaats krijgen, moet de norm worden", zegt Naomi De Bruyne van Steunpunt Mantelzorg.

Lees meer

'Onbeperkt Talent' events in Mechelen & Leuven!

Wil je weten hoe je aan de slag kan in de social-profitsector met jouw arbeidsbeperking?
Ben je een werkgever uit de social profit die op zoek is naar nieuw talent voor reguliere tewerkstelling?
Ben je een jobcoach die personen met een arbeidsbeperking begeleidt in hun zoektocht naar werk?

VIVO stuurt samen met heel wat partners een ESF project aan rond ‘Onbeperkt talent’. De doelgroepen zijn zowel werkgevers als werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Lees meer