E-magazine De Facto, 3 februari 2022

 

Energieakkoord helpt ons niet

De welzijnsvoorzieningen kijken aan tegen torenhoge energiefacturen, met gas- en elektriciteitsprijzen die verdubbelen en verdrievoudigen. Die kosten komen bovenop de niet-indexering van de werkingsmiddelen. Het Vlaams Welzijnsverbond vraagt daarom een volledige indexering én een antwoord van de overheden op de stijgende energieprijzen.

Lees meer

"Niet-indexering werkingsmiddelen voel je overal"

Voor het negende jaar op rij hangt de Vlaamse sociale ondernemingen een niet-indexering van de werkingsmiddelen boven het hoofd. En dat terwijl de werkingskosten blijven stijgen. Heidi Poelmans van Kinderdagverblijf ‘De Slabbertjes’ ervaart de gevolgen daarvan elke dag.

Lees meer

Pedagogische coaches aan de slag

Met veel plezier stellen we u zes nieuwe collega’s voor. Charlotte, Yasmine, Ann-Sophie, Loes, Tine en Eline zijn sinds kort bij het Vlaams Welzijnsverbond aan de slag als pedagogisch coach. We spraken hen over hun nieuwe job en wat die juist inhoudt.

Lees meer

Derde webinar Inclusie Academie ‘Inclusief onderwijs: het Italiaanse model’

In 1978 schaft Italië van de ene op de andere dag het buitengewoon onderwijs af. Hoe komt het land tot deze drastische beslissing? En waar staat Italië 40 jaar later? Op het webinar ‘Inclusief onderwijs: het Italiaanse model’ kom je er alles over te weten.

Lees meer

Groeilabz agenda

Met Groeilabz willen we jullie ondersteunen met opleidingen op maat rond de meer 'ondernemende' thema's. In deze update vind je enkele nieuwe opleidingen en nieuwe startdata van opleidingen die we noodgedwongen moesten verplaatsen.

Lees meer

Kangoeroebeurs: 11 & 12 maart - Waregem Expo

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022 organiseert Fiola vzw de 15de editie van de Kangoeroebeurs in Waregem Expo. Het is dé Zorgbeurs voor kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk.

Lees meer