E-magazine De Facto, 27 september 2019

 

Open brief aan de nieuwe Vlaamse regering

Een beter Vlaanderen waar voor iedereen wordt gezorgd, ook voor de meest kwetsbaren onder ons. Dat is waar het Vlaams Welzijnsverbond samen met andere welzijns- en gezondheidsorganisaties naar streeft. Maar wil de nieuwe Vlaamse regering dat ook? In onze open brief roepen we haar op om ons vertrouwen te geven, zodat we – als bondgenoten – verder kunnen bouwen aan een zorgzaam en solidair Vlaanderen.

Lees meer.

Ga in dialoog met collega-bestuurders

We trappen een open deur in wanneer we stellen dat het welzijnslandschap in volle transitie is. Nieuwe zorgnoden, het tekort aan medewerkers op de arbeidsmarkt, vermaatschappelijking van de zorg … Voor bestuurders en directieleden is het binnen die context niet evident om de juiste strategische keuzes te maken. Met onze provinciale bestuurdersdialogen willen we hen ondersteunen en inspireren.

Lees meer.

Studiedag ‘De vaardige vrijwilliger’

Present vzw verrichtte samen met LUCAS, Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy van KU Leuven, wetenschappelijk onderzoek naar vrijwilligerswerk in de zorg- en welzijnssector. Op 22 oktober 2019 worden de resultaten voorgesteld op de studiedag ‘De vaardige vrijwilliger’ in Brussel. Wil jij meeschrijven aan het vrijwilligersverhaal van de toekomst? Mis deze dag dan niet.

Lees meer.

Studiedag ‘Let’s get DIGITAL’

Digitalisering kan enorme kansen creëren. Maar hoe zit het met de uitdagingen die erbij komen kijken? Hoe weerbaar, slagkrachtig en wendbaar moet je bijvoorbeeld als werknemer en als socialprofitorganisatie zijn? En wat is de impact van digitalisering op onze jobs? Dit en veel meer kom je te weten op de studiedag ‘Let’s get DIGITAL’ van VIVO op 14 november 2019 in Berchem.

Lees meer.