E-magazine De Facto, 22 oktober 2020

 

Akkoord over uitwisseling personeel

Vandaag hebben de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de Vlaamse social-profitsectoren een interprofessioneel kaderakkoord afgesloten dat de voorwaarden voor het uitlenen van personeel tussen sociale ondernemingen regelt.

Lees meer

Inspire Health & Care ONLINE op 2-3-4 december

In4care organiseert in 2020 een ONLINE EDITIE van INSPIRE HEALTH & CARE, op 2-3-4 december.

Niet één, maar DRIE DAGEN vol INSPIRATIE, NETWERKING, MATCHMAKING, FUN & ENTERTAINMENT. #expecttheunexpected

En helemaal GRATIS! Zo willen we niet alleen financieel ons steentje bijdragen, maar ook zorgen voor de nodige inspiratie en netwerk-contacten. Dit zal jullie (organisaties) hopelijk helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. Een toekomst die meer onzeker en onvoorspelbaar is dan ooit, maar ook met nooit eerder geziene mogelijkheden!

Lees meer

Welzijnszorg over ervaringsdeskundigen

Minister Weyts besliste om de financiering van opleidingen tot ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting vanuit onderwijs stop te zetten. Het Vlaams Welzijnsverbond betreurt dat, samen met Welzijnszorg. Armoedebeleid zonder de inbreng van (opgeleide) ervaringsdeskundigen mist doeltreffendheid en visie. Het zijn net mensen in armoede die vanuit hun eigen ervaring de vinger op de juiste wonde kunnen leggen en de weg kunnen tonen naar structurele armoedebestrijding. Minister Weyts geeft met deze beslissing het signaal dat hij die kennis aan de kant schuift en dat is bijzonder jammer.

Lees meer

De warmste week wijzer toont je de weg!

Je wil iets doen voor De Warmste Week, maar weet niet hoe eraan te beginnen? Geen nood. De Warmste Week Wijzer is er voor jou.
 

Lees meer