E-magazine De Facto, 22 juni 2023

 

Parlementairen op de werkvloer

De afgelopen maanden nodigden we opnieuw een hele reeks Vlaams Parlementsleden uit in onze welzijnsvoorzieningen. Zulke bezoeken zijn de ideale gelegenheid om aan beleidsmakers te tonen wat er leeft en gebeurt op het werkveld. We maakten van al die bezoeken een uitgebreid videoverslag.

Lees meer

Inspiratiebundel: samenwerking kinderopvang en onderwijs

Al enkele jaren werkt het Vlaams Welzijnsverbond constructief samen met de koepels kinderopvang en onderwijs om de afstemming tussen beide sectoren te versterken. Doel is om samen te streven naar meer én meer competente kinderbegeleiders in de voor- en buitenschoolse kinderopvang.  Het Vlaams Welzijnsverbond werkte daarom met verschillende partners een inspiratiebundel uit om zo mooie praktijkvoorbeelden van lokale, regionale en provinciale afstemming rond stage- en werkplekleren in beeld te brengen.

Lees meer

Maak de ecologische switch

Ecoswitch is een initiatief van het Vlaams Welzijnsverbond en de andere sectorfederaties. In niet minder dan 10.000 kleine en middelgrote sociale organisaties wil Ecoswitch de komende drie jaar een gedragsverandering teweegbrengen. Om de ecoswitch te maken is ecologisch bewustzijn nodig. Stapsgewijs bieden we daarvoor alle handvaten, tools en middelen om ook van jouw sociale onderneming een duurzame onderneming te maken.

Lees meer

Alivia gelanceerd

Op 2 juni werd Alivia gelanceerd. Alivia moet het digitale hulpmiddel worden voor al wie zorg en ondersteuning nodig heeft of aanbiedt. In Alivia kunnen zorgaanbieders online een zorgplan opstellen waarmee ze doelstellingen kunnen bepalen, taken verdelen en informatie uitwisselen. Meer info over deze nieuwe tool vind je op de site van het Departement Zorg.

Lees meer

Najaarsaanbod HRwijs

Het volledige najaarsaanbod van HRwijs staat online. Neem deel aan vormingen, bootcamps, lerende netwerken of zelfs lunchwebinars en leer alles over verschillende HR-thema's!

Lees meer

Competentiebooster

De Competentiebooster van VIVO is een unieke kans om het competentie- en leerbeleid in je organisatie te versterken. Samen met een expert doorloop je een begeleidingstraject op maat van jouw organisatie. Het resultaat is een actieplan waarmee je verder aan de slag kan gaan om jouw organisatie future-proof te maken. En dat allemaal gratis!

Lees meer

Schrijf uw organisatie in voor Dag van de Zorg 2024

Zet je organisatie in de kijker tijdens Dag van de Zorg op zondag 17 maart 2024. Tot en met 16 augustus 2023 geniet je van 15% vroegboekkorting. Neemt jouw organisatie als groep deel aan Dag van de Zorg op meer dan één locatie, dan geniet je groepskorting.

Lees meer