E-magazine De Facto, 20 oktober 2021

 

Kwaliteitszorg in welzijn van A tot Z.

Tijdens de Commissie Kwaliteit van het Vlaams Welzijnsverbond kwamen regelmatig echo’s naar boven dat er nood is aan een basisopleiding rond kwaliteitszorg - zowel voor mensen nieuw in het werkveld als voor ervaren mensen. Deze vijfdaagse biedt hier een antwoord op.

Lees meer

Persoonlijk assistent zoeken kan nu ook op Zorgwijs.be

Zoek je een persoonlijk assistent? Dan kan je terecht op zorgwijs.be Op de website vond je reeds alle zorgaanbieders en assistenten op één platform. Maar sinds kort kan je ook zelf vacatures voor assistenten plaatsen.

Lees meer

Activiteitenverslag van de Hoge Raad voor Vrijwilligers

Het afgelopen jaar was in vele opzichten een bewogen jaar, in het bijzonder ook voor het domein van het vrijwilligerswerk. Er werden namelijk verschillende uitzonderingen op de Vrijwilligerswet in het leven geroepen. Zo kregen vaccinatievrijwilligers recht op een verhoogde maximale forfaitaire onkostenvergoeding en mochten vrijwilligers ook ingezet worden in commerciële structuren (voor ouderenzorg). De Hoge Raad voor Vrijwilligers heeft geprobeerd om de rechten van vrijwilligers en van het vrijwilligerswerk te verdedigen door dergelijke uitzonderingen af te raden.

Lees meer

Webinar Luk De Wulf - Duurzaam opladen met talent!

Door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op. Het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen. 
Dit gratis interactief webinar zet aan tot zelfreflectie over hoe dat zit voor jou.  
Luk zit op 9 november klaar met zijn talent om dat van jou onder de loep te nemen.

Schrijf hier in

Nieuw: tentoonstelling ‘Groeien met cachet’

Unieke verhalen van jongeren met een jeugdhulpervaring

Leuven, 15 oktober 2021. Vooroordelen doorbreken en een gezicht geven aan cijfers, beleid en mediaberichtgeving. Dat is het doel van de tentoonstelling ‘Groeien met cachet’, die tot stand kwam uit de verhalen van jongeren en volwassenen met een jeugdhulpervaring.

Lees meer