E-magazine De Facto, 2 september 2019

 

Tussentijdse evenementen Cera-Rubicon

Cera-Rubicon is een gezamenlijk project van het Vlaams Welzijnsverbond, Cachet vzw en Cera. Samen willen we bruggen bouwen tussen de jeugdhulp en volwassen hulp, om zo de voortzetting van de hulpverlening na achttien jaar te optimaliseren. In de loop van 2018 werden vijf actieprojecten geselecteerd. Zij organiseren dit najaar allemaal een tussentijds evenement, dat de jongeren wil ondersteunen bij het uitbouwen van een netwerk.

Lees meer.

Exclusief: 5 voorstellingen ‘ja of JA? De strategie van het geluk’

Frederik Imbo leert je in de voorstelling ‘ja of JA? De strategie van het geluk’ op een ludieke manier hoe je je (werk)geluk zelf in handen kan nemen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat je manier van denken voor maar liefst 40 procent bepaalt hoe gelukkig je in het leven staat. Je hebt dus veel meer in handen dan je zelf denkt. Frederik Imbo zal tussen 4 oktober en 11 december 2019 vijf presentaties geven, exclusief voor onze leden.

Lees meer.

Extra bootcamp 'Innoveren kan je leren'

Op 24 oktober 2019 organiseert het Vlaams Welzijnsverbond in partnerschap met In4care en de Nederlandse zorginnovatie-expert Jethro Hardeman een extra bootcamp ‘Innoveren kan je leren’. De eerste sessie van 23 oktober was immers in geen tijd volzet. Tijdens deze interactieve dag krijg je als welzijnsgericht ondernemer concrete handvaten en tools om een innovatietraject te doorlopen. Snel zijn is opnieuw de boodschap, er zijn maar enkele plaatsjes meer beschikbaar.  

Lees meer.

Welzijnsgericht ondernemen: onze leden aan het woord

Het Vlaams Welzijnsverbond zet volop in op welzijnsgericht ondernemerschap. Op regelmatige basis laten we op onze homepage een van onze leden aan het woord over het onderwerp. Lees nu het interview met Anneleen De Rocker, directeur van CKG Lentekind in Vlimmeren. ‘Er zijn nog zoveel kansen en opportuniteiten voor de welzijnssector.’

Lees meer.

Dag van de Spirituele Zorg

Op 15 oktober 2019 is het Dag van de Spirituele Zorg, een initiatief van de Beroepsvereniging voor Zorgpastores. Met deze dag wil de beroepsvereniging het belang van pastorale en spirituele zorg binnen gezondheids- en welzijnsvoorzieningen belichten. Het thema van de dag is ‘Groot zijn in iets kleins!’. Op Elisabeth, de interactieve website over pastorale zorg, vind je heel wat inspiratiemateriaal.

Lees meer.

Awel zoekt 180 nieuwe beantwoorders

Awel, de hulplijn voor kinderen en jongeren, is op zoek naar bijna 200 nieuwe beantwoorders. Dat is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de meer dan 500 oproepen die elke dag binnenstromen. Jongeren chatten, mailen of bellen met uiteenlopende vragen, over verliefd zijn tot niet goed in hun vel zitten. Wie zich geroepen voelt om een luisterend oor te bieden, kan zich nu kandidaat stellen voor de gratis opleiding.

Lees meer.

Acceleratie-event ‘goed bestuur’

Verso, de intersectorale werkgeversorganisatie voor de socialprofitsector in Vlaanderen, organiseert op 21 november 2019 in Brussel een acceleratie-event ‘goed bestuur’. Sociale ondernemingen die zich willen voorbereiden op de maatschappelijke uitdagingen van morgen, doen er goed aan om hun bestuurlijke slagkracht tegen het licht te houden. Tijdens het event kunnen ze daarvoor terecht bij gespecialiseerde ondersteuners.

Lees meer.