E-magazine De Facto, 2 december 2019

 

Zorg mee voor VuurWerk!

Vandaag start de actieweek VuurWerk. Het Vlaams Welzijnsverbond ondertekende mee de open brief tegen het besparingsbeleid van de Vlaamse regering en steunt de acties. Dinsdag 3 december 2019 staat in het teken van zorg en welzijn. Op donderdag 5 december 2019 volgt de apotheose met een protest op het Martelaarsplein in Brussel. We hopen op jouw massale opkomst!

Lees meer.

Dit is welzijnsgericht ondernemen

Het Vlaams Welzijnsverbond zet in op welzijnsgericht ondernemen. Dat is mee bouwen aan een solidaire samenleving door het recht op welzijn voor íédereen te maximaliseren. Meer dan ooit verdient dat ondernemerschap de nodige aandacht. Daarom laten we op onze homepage leden aan het woord over het onderwerp. Lees nu het gesprek met Kris De Koninck van vzw Tonuso.

Lees meer.

Internationale Dag van de Vrijwilliger

Op 5 december 2019 worden wereldwijd vrijwilligers in de kijker gezet. Ook wij roepen graag mee op om vrijwilligers dan je appreciatie te tonen, want ze dragen als geen ander bij aan een warme en inclusieve samenleving. Heb je nood aan inspiratie om de vrijwilligers waar jij op kan rekenen te bedanken? Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk helpt je graag op weg.

Lees meer.

Geef tijd aan de Warmste Week

Benieuwd hoe het is om vrijwilliger te zijn? Dan helpt De Warmste Week je misschien op weg, want dit jaar kan je niet alleen geld inzamelen voor het goede doel. Je kan ze vanaf 5 december 2019 ook steunen met vrijwilligerswerk. Voor organisaties is het een unieke gelegenheid om nieuwe mensen met vrijwilligerswerk te laten kennismaken.

Lees meer.

Koop soep op de stoep

Een kopje verse soep, waar krijgt een mens het warmer van? Van een kopje soep dat iets opbrengt voor Welzijnszorg! Op maandag 9 december 2019 organiseren we een Soep op de stoep-actie aan ons kantoorgebouw in Brussel (zowel aan de ingang in de Guimardstraat als de Handelsstraat). Iedereen welkom tussen 11u30 en 13u. Ook jij kan een soepactie organiseren.

Lees meer.