E-magazine De Facto, 17 juni 2021

 

Ouderbetrokkenheid in de kinderopvang

De coronamaatregelen hebben een belangrijke impact in de kinderopvang, niet in het minst op de omgang met en de betrokkenheid van ouders. De samenwerking met ouders, de wederkerige communicatie en de aanwezigheid van ouders in de kinderopvang waren sterk geëvolueerd de afgelopen jaren. De coronamaatregelen hebben noodgedwongen een afstand gecreëerd. We vinden het erg belangrijk dat ouders de weg terug kunnen vinden en dat er opnieuw volop kan ingezet worden op de warme relatie tussen kinderopvang en gezinnen. 

Daarom hebben we voor onze leden een instrument uitgewerkt waarin we diverse methodieken aanreiken om samen werk een proces af te leggen om de samenwerking met ouders nieuw leven in te blazen. We mikken hierbij op de ganse sector kinderopvang, zowel voor- als buitenschoolse opvang, zowel groeps- als gezinsopvang.

Lees meer

Doe mee aan de enquête Power To Care over mentaal welzijn

Werk je in de zorg- of welzijnssector? Neem vóór 26 juni deel aan de enquête POWER TO CARE over jouw welzijn en nood aan ondersteuning. Deel de enquête met collega’s, vrienden of familie! #powertocare

Ga hier naar de enquête

Een thuis in de branding: het verhaal van de meisjes in Begeleidingshuis Van Celst van Jeugdzorg Emmaüs

Voor het boek ‘Een thuis in de branding’ ging auteur Geerdt Magiels in gesprek met de meisjes van begeleidingshuis Van Celst (Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen). Hier kunnen tienermeisjes terecht met een complexe problematiek, die al een heel traject achter de rug hebben in jeugdhulp. Geerdt Magiels vertrekt vanuit de verhalen van de jongeren en breekt hun realiteit open naar de context van het gezin, de impact van armoede en verwaarlozing, de verwevenheid met fysieke en mentale gezondheid, de jarenlange zoektocht naar gepaste begeleiding. Hij biedt inzicht in de rauwe werkelijkheid maar geeft ook het perspectief van doorzetting en geloof in de mogelijkheden en engagement van jongeren en hun begeleiders.

Bestel hier het boek

Dag van de Zorg: Eindelijk opendeurdag!

De inschrijvingen voor Dag van de Zorg 2022 zijn gestart,
schrijf vandaag nog in! 
Na twee uitgestelde edities zetten we zorg en welzijn eindelijk opnieuw in de kijker met een opendeurdag op zondag 20 maart 2022. Coronaproof uiteraard. Het is dé hoogdag en feestdag van de sector en apotheose van Week van de Zorg waar jouw organisatie niet op mag ontbreken. 
 
De inschrijvingen voor Dag van de Zorg zijn gestart. Kijk vlug even naar ons aanbod of vraag hier een offerte op maat. Schrijf nu in en ontvang 15% vroegboekkorting tot 15 augustus 2021

Lees meer