E-magazine De Facto, 12 maart 2019

 

De kinderopvang in de kijker

Vandaag is het Prikkeldag. Dan staan de kinderopvang en de Huizen van het Kind in de kijker. Naar aanleiding van de opendeurdag brachten wij een bezoek aan groepsopvang Wolkewietje in Berlaar, waar verantwoordelijke Ilse Cleirbaut ons meer vertelde over Reggio Emilia, de pedagogische visie die ze er volgen. Lees ons verslag daarover nu op Sociaal.Net.

Klik hier door naar het artikel.

Nieuwe voorzitter voor het Vlaams Welzijnsverbond

Chantal Van Audenhove volgt dit najaar Jan Renders op als voorzitter van het Vlaams Welzijnsverbond. Chantal Van Audenhove is onder meer directeur van LUCAS, het Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy van de KU Leuven. We nemen nog geen afscheid van Jan Renders, maar houden er wel aan om Chantal Van Audenhove alvast welkom te heten.

Lees hier meer.

De jeugdhulp in 2024

Het voorbije jaar werkte het Intersectoraal Raadgevend Comité Jeugdhulp een visietekst uit die de jeugdhulp in 2024 beschrijft. De tekst kwam tot stand na intens overleg met de verschillende stakeholders, onder wie het Vlaams Welzijnsverbond. Hij verwoordt de droom waar we met de jeugdhulp naartoe willen en formuleert de doelstellingen die daarvoor nodig zijn.

Lees hier meer.

Goesting in vrijwilligerswerk

Naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger organiseerden we op woensdag 27 februari 2019 de studiedag ‘Vrijwilligerswerk: (er-)vaar je mee?’ Het leverde een schat aan inspiratie en veel enthousiasme bij de aanwezigen op om verder in te zetten op vrijwilligerswerk. Tijdens onze studiedag gaven heel wat (ervarings-)deskundigen hun visie op vrijwilligerswerk mee.

Lees hier hun belangrijkste tips.

Het is Week van de Zorg

De Week van de Zorg is volop aan de gang. Die kreeg dit jaar als centrale thema ‘Brein’. De hele week worden activiteiten georganiseerd die het brein vanuit diverse invalshoeken belichten. Het hoogtepunt is de Dag van de Zorg op zondag 17 maart 2019. Meer dan 230 organisaties uit de zorg- en welzijnssector gooien dan de deuren open voor het grote publiek. Mis het niet!

Ontdek hier alles over de Week van de Zorg.