E-Magazine De Facto, 11 juli 2022

 

Inspiratiedagen in Nederland voor team kinderopvang

Op 17 januari gingen 6 pedagogische coaches aan de slag bij het Vlaams Welzijnsverbond. Ze ondersteunen startende kinderbegeleiders gezinsopvang tijdens de eerste maanden van hun werking. 
Eind juni trok het team naar Nederland voor enkele interessante inspiratiedagen. 

Lees meer

Grote interesse voor Dag van de Zorg 2023!

De inschrijvingen voor Dag van de Zorg 2023 staan nu al een weekje open en lopen vlot binnen. De sector toont m.a.w. opnieuw grote interesse om de deuren open te gooien op het gezamenlijk toonmomentum van zondag 19 maart 2023.
Aarzel niet om jullie organisatie ook in te schrijven en doe dat nog voor de zomervakantie. Zo neem je de vroegboekkorting van 15% mee en kan je met een gerust hart de zomer induiken ;-).

Lees meer

Good food, good mood

Geloof je in “good food, good mood”? “Good” als in gezond, attent, evenwichtig, aantrekkelijk, bezield, milieubewust, betaalbaar, heerlijk?
Goed nieuws! Jij kan er mee voor zorgen dat jullie jeugdhulp gesmaakt wordt door de kinderen, jongeren en gezinnen waarmee je in contact komt.

Lees meer

Netwerkmoment Bandbreedte

Het project Bandbreedte wil jeugdhulpmedewerkers ondersteunen om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met jongeren, gezinnen als met collega-hulpverleners. Op 20 september vindt het volgende online netwerkmoment plaats, met een voorstelling van de lopende projecten en een aantal webinars.

Lees meer

Trainingen e-mailhulp, chathulp en beeldbellen voor professionelen

Ben je een professional in de jeugdhulp en heb je regelmatig rechtstreeks contact met kinderen, jongeren of ouders? Dan kan je intekenen voor de trainingen rond digitale competenties binnen het project Bandbreedte. Voor professionelen in de jeugdhulpsector zijn deze opleidingen gratis.

Lees meer

Het Verenigingsloket gaat aan de slag met jouw idee├źn

Het Verenigingsloket wil met een overkoepelend digitaal platform de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen makkelijker laten verlopen. Om dat te verwezenlijken vroegen we input van zowel verenigingen als overheden. Er werd een overzicht gemaakt.

Lees meer