E-magazine De Facto, 1 oktober 2020

 

Extra middelen voor welzijn in Vlaanderen zijn eerste stap

Samen met de Septemberverklaring van de Vlaamse regering zijn ook de onderhandelingen voor een nieuw Via-akkoord defintief uit de startblokken geschoten. De Septemberverklaring geeft meteen ook een budgettair kader van 538 miljoen extra middelen voor de Vlaamse welzijnssectoren.

Lees meer

Heb je een handicap? Met wat geluk mag je in 2053 hulp verwachten.

In het regeerakkoord beloofde de Vlaamse regering om de wachtlijsten voor mensen met een handicap zo snel mogelijk terug te dringen. We hopen dat daar nu werk van gemaakt wordt.

Lees meer

Herbekijk het grote welzijnsdebat!

Het Grote Welzijnsdebat met Hendrik Delaruelle van het Vlaams Welzijnsverbond, minister van Welzijn Wouter Beke, Roel Reubens en Anouska van Cachet, Lien Van de Wiel van Absoluut en filosoof Ignaas Devisch is nu online te herbekijken.

Lees meer

Gemeenschapsinstellingen en jeugdhulpvoorzieningen worden meer dan ooit partners

Gemeenschapsinstellingen (GI), waar jongeren verblijven die een jeugddelict begaan hebben, en voorzieningen in de jeugdhulp werken al langer samen. Ze zijn geen onbekenden voor elkaar. De samenwerking kwam in een stroomversnelling in 2017, toen het eerste draaiboek tot stand kwam rond gedeelde trajecten voor jongeren. Dat draaiboek is nu grondig vernieuwd waardoor de samenwerking veel intensiever wordt.

Lees meer

Afstandsbegeleiding in coronatijd voor mensen met autisme

Het is niet overdreven om te stellen dat welzijn in coronatijd een digitale revolutie doorgemaakt heeft. Begeleiding op afstand is zeker niet zaligmaken, maar voor sommige doelgroepen was het ook een ontdekking en een verrijking.

Lees meer

Het digitaal campagne-aanbod van Welzijnszorg onder de aandacht.

Voor de campagne 2020 herdachten we onze klassieke startmomenten. Grote events met veel mensen zijn met de huidige coronamaatregelen moeilijk te organiseren. Jullie veiligheid is dan ook heel belangrijk voor ons. Daarom ontwikkelden we een gemengd aanbod tijdens onze startweken, zowel digitaal als offline.

Lees meer