DE
FACTO

E-magazine De Facto, jg. 21, nr. 164, 8 januari 2019

Ben jij al ingeschreven voor ons ledenforum?Nomineer jouw kandidaat voor de prijs van de spirituele zorgGezocht: portretten van medewerkers in de zorgColofon

 

BEN JIJ AL INGESCHREVEN VOOR ONS LEDENFORUM?

Op maandag 28 januari 2019 vindt het Ledenforum van het Vlaams Welzijnsverbond plaats.
Dat kreeg dit jaar als thema ‘Kleur bekennen’. Wil jij er ook bij zijn en je stem laten horen?
Schrijf je dan snel in, want ons evenement in Antwerpen is bijna volzet!

Hoe kleuren wij als welzijnsgerichte ondernemers onze toekomst in? Hoe willen wij dat welzijn in het beleid wordt ingekleurd? Dat zijn de twee centrale vragen waarop we een antwoord willen formuleren tijdens ons Ledenforum 2019 op maandag 28 januari in BluePoint Antwerpen. Daarom nodigen we niet alleen vier inspirerende sprekers uit om hun visie te geven op onze toekomst; samen met Zorgnet-Icuro organiseren we bovendien een politiek debat over het toekomstige welzijnsbeleid. Het volledige programma vind je via deze link.

INFO: Inschrijven voor het Ledenforum kan via deze link. Let wel op: je moet zijn ingelogd. De toegangsprijs is € 20. Voor meer info: post@vlaamswelzijnsverbond.be of 02 511 44 70.

 

NOMINEER JOUW KANDIDAAT VOOR DE PRIJS VAN DE SPIRITUELE ZORG

De beroepsvereniging Zorgpastores reikt al voor de vijfde keer de Prijs van de Spirituele Zorg uit. Met die uitreiking zet de vereniging jaarlijks het belang van de spirituele zorg in de kijker. De prijs wordt dit jaar toegekend aan een genomineerde die géén spiritueel zorgverlener is, maar die vanuit de eigen expertise aandacht vraagt voor de spirituele dimensie in de zorg. 

Zorgverleners en directies van zorginstellingen kunnen een kandidaat nomineren. Criteria voor een nominatie zijn:
• Wat is de impact van het werk van de genomineerde op de spirituele zorg?
• Hoe draagt de genomineerde bij aan de zichtbaarheid en het belang van de spirituele zorg?
• Waarin is de genomineerde innovatief?
• Op welke manier versterkt de genomineerde het imago van de spirituele zorgverlening?
• Op welke manier draagt de genomineerde bij aan interdisciplinariteit, professionaliteit of onderzoek?

Nomineren kan tot en met 23 januari. Stemmen verloopt later online op de website van de beroepsvereniging en kan enkel door de leden ervan. De prijs zal worden uitgereikt op haar jaarlijkse studiedag, die vindt plaats op maandag 6 mei 2019 in Leuven.

INFO: Een nominatie mag je sturen naar beroepsvereniging@zorgpastores.be. De organisatie contacteert je dan om het nominatieformulier in te vullen.

 

GEZOCHT: PORTRETTEN VAN MEDEWERKERS IN DE ZORG

Het Vlaams Welzijnsverbond nam het afgelopen jaar deel aan de stuurgroep van het onderzoek ‘Vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen’ van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (SWVG). Van 20 april tot eind juni 2019 wordt in het kader van dat onderzoek een tentoonstelling georganiseerd in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden.

Op de tentoonstelling zullen een veertigtal foto’s de verscheidenheid en alomtegenwoordigheid van de zorg in onze samenleving illustreren. De organisatoren zijn nog op zoek naar een aantal portretten van zorgvragers en zorgverstrekkers. In het onderschrift bij de foto’s zouden de voornaam van de persoon en de aard van de zorgverstrekking of zorgvraag worden vermeld (bv. Anna, mantelzorger).

INFO: Ken jij iemand die graag wil meewerken aan de tentoonstelling? Neem dan contact op met onderzoekster Sarah Maya Vercruysse.

 

Colofon
De Facto is een gratis nieuwsbrief van het Vlaams Welzijnsverbond vzw en verschijnt minstens 10 maal per jaar.
Alle leden en andere geïnteresseerden kunnen via de website inschrijven op deze elektronische nieuwsbrief. Zich uitschrijven kan ook te allen tijde door een mailtje te sturen naar onderstaand e-mailadres.
Eindredactie: Hendrik Delaruelle
Verantwoordelijk uitgever: Jan Renders
Vlaams Welzijnsverbond, Guimardstraat 1, 1040 Brussel
Tel. 02 511 44 70, fax 02 513 85 14, e-mail: website@vlaamswelzijnsverbond.be