DE
FACTO

E-magazine De Facto, jg. 20, nr. 163, 21 december 2018

Onze beste wensen voor 2019Schrijf je in voor ons ledenforum 2019Save the date: studiedag vrijwilligerswerkHet inspiratie- en uitwisselingsevent welzijnsgericht ondernemen was een succes!Colofon

ONZE BESTE WENSEN VOOR 2019

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONS LEDENFORUM 2019

Op maandag 28 januari 2019 vindt ons jaarlijkse Ledenforum plaats in Antwerpen. Dat kreeg deze keer als thema ‘kleur bekennen’. Mis ons event niet en schrijf je nu in!

Hoe kleuren wij als welzijnsgerichte ondernemers onze toekomst in? Hoe willen wij dat welzijn in het beleid wordt ingekleurd? Dat zijn de twee centrale vragen waarop we een antwoord willen formuleren tijdens ons Ledenforum 2019. We nodigen daarom niet alleen al onze leden uit om hun stem te laten horen; heel wat boeiende sprekers zullen hun visie op maatschappelijke trends laten horen. Zo zal professor Koen Hermans het hebben over vermaatschappelijking, pedagoge Karima El Boujaddayni over diversiteit, professor Claudia Claes over participatie en professor Bram Verschuere over commercialisering en profilering in de zorg.

We organiseren in de namiddag bovendien een politiek debat waarin de voorzitters en woordvoerders van CD&V, Groen, N-VA, Open Vld en sp.a hun kijk zullen geven op het toekomstige welzijnsbeleid.

Het Ledenforum vindt plaats op maandag 28 januari 2019 vanaf 10.00 u. in BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem. Deelname kost € 20. Het evenement is enkel toegankelijk voor de leden van het Vlaams Welzijnsverbond. Voor alle informatie, het programma en inschrijvingen kan je terecht op vlaamswelzijnsverbond.be/evenementen/ledenforum-2019. Let op: je moet ingelogd zijn om te kunnen inschrijven.

INFO: Kristof Diddens, 02 507 01 37

 

SAVE THE DATE: STUDIEDAG VRIJWILLIGERSWERK

Op woensdag 27 februari 2019 organiseert het Vlaams Welzijnsverbond in Brussel een inspirerende beleidsdag over vrijwilligerswerk voor directies. Blokkeer deze datum alvast in je agenda.

Het volledige programma maken we binnenkort bekend, maar je mag je op de studiedag ‘Vrijwilligerswerk: (er)vaar je mee?’ alvast aan het volgende verwachten:

• Een update van relevante wetgeving.

• Inzicht in de (economische) meerwaarde van vrijwilligerswerk.

• Praktijkervaringen van vrijwilligers, coördinatoren en directieleden.

De beleidsdag ‘Vrijwilligerswerk: (er)vaar je mee?’ zal plaatsvinden op woensdag 27 februari 2019 vanaf 9.30 u. in Mundo-b, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel. De dag richt zich naar directies. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

INFO: Ilse Luyten, 02 507 01 39.

 

HET INSPIRATIE- EN UITWISSELINGSEVENT WELZIJNSGERICHT ONDERNEMEN WAS EEN SUCCES!

Op vrijdag 30 november 2018 hebben meer dan 150 mensen deelgenomen aan ons inspiratie- en uitwisselingsevent Welzijnsgericht Ondernemen in BluePoint Antwerpen. Bedankt aan alle aanwezigen!

De deelnemers kregen in primeur het ‘Kompas Welzijnsgericht Ondernemen’ toegelicht. Dat werd recent door onze commissie Welzijnsgericht Ondernemen ontwikkeld. Het kompas is een leidraad om welzijnsgericht ondernemerschap in organisaties te introduceren en af te toetsen. De participanten konden ook kiezen uit ‘proevertjes’ van 9 trajecten die ze kunnen volgen in 2019 én ze konden terecht bij experten en consulenten met hun specifieke vragen. We kregen bovendien heel wat input voor mogelijke acties in de toekomst.

Hieronder enkele sfeerbeelden van de dag.

 

 

INFO: Wil je meer informatie over het kompas of heb je interesse in een van de trajecten, neem dan contact op met Mark Vanhumbeeck:  02 507 01 29.

 

Colofon
De Facto is een gratis nieuwsbrief van het Vlaams Welzijnsverbond vzw en verschijnt minstens 10 maal per jaar.
Alle leden en andere geïnteresseerden kunnen via de website inschrijven op deze elektronische nieuwsbrief. Zich uitschrijven kan ook te allen tijde door een mailtje te sturen naar onderstaand e-mailadres.
Eindredactie: Hendrik Delaruelle
Verantwoordelijk uitgever: Jan Renders
Vlaams Welzijnsverbond, Guimardstraat 1, 1040 Brussel
Tel. 02 511 44 70, fax 02 513 85 14, e-mail: website@vlaamswelzijnsverbond.be