DE
FACTO

E-magazine De Facto, jg. 20, nr. 158, 29 juni 2018

Vlaams Welzijnsverbond lanceert KWIKOHendrik Delaruelle over de hoge eisen die PVF aan communicatie steltDe Genereuzen van startColofon

WE WENSEN JE EEN FIJNE VAKANTIE!

De Facto knijpt er even tussenuit, vanaf september mag je onze nieuwsbrief opnieuw in je mailbox verwachten. Het Vlaams Welzijnsverbond wenst je een fantastische zomer toe!

 

VLAAMS WELZIJNSVERBOND LANCEERT KWIKO

Het Vlaams Welzijnsverbond ontwikkelde samen met ’t Opzet en AQARTO het zelfevaluatie-instrument KWIKO. Dat helpt initiatieven uit de kinderopvang om hun kwaliteit op een efficiënte, gestructureerde en integrale manier in kaart te brengen en te verbeteren. KWIKO wordt officieel gelanceerd in oktober 2018, maar als lid van het Vlaams Welzijnsverbond kan je tot 31 juli al intekenen aan een voordeeltarief.

KWIKO is gebaseerd op de methodiek van PROSE en is modulair inzetbaar. Het instrument kan zowel als team als individueel worden gebruikt en zet je aan tot dialoog over de kwaliteit van je dienstverlening. KWIKO werkt met vragenlijsten over alle belangrijke aspecten van je organisatie en geeft je – in de digitale versie – bovendien de mogelijkheid om een tevredenheidsmeting uit te voeren bij medewerkers, ouders en andere betrokkenen. Gegevens worden automatisch verwerkt en in rapporten gegoten, zodat je je makkelijk kan vergelijken met andere initiatieven in de sector.

Als lid van het Vlaams Welzijnsverbond ontvang je een korting van 20 procent als je voor 31 juli intekent op de digitale versie van KWIKO. Je ontvangt daarbij dan sowieso ook de gedrukte uitvoering.

INFO: Linda Beirens of 02 507 01 31, of surf naar www.kwiko.be.

 

HENDRIK DELARUELLE OVER DE HOGE EISEN DIE PVF AAN COMMUNICATIE STELT

In 2017 werd de persoonsvolgende financiering (PVF) voor volwassenen met een beperking ingevoerd. Dat heeft de sector grondig veranderd, want PVF is veel meer dan louter een financieringstechniek. Het is een heel nieuwe visie op de integratie van mensen met een handicap, die op heel wat terreinen haar invloed heeft. Ook op vlak van communicatie stelt PVF haar eisen.

In de zomereditie van het driemaandelijkse magazine Zorgcommunicatie vertelt Hendrik Delaruelle daarover. Je kan het artikel lezen via deze link. Het volledige magazine kan je bekijken op www.zorgcommunicatie.be

Info: Hendrik Delaruelle, 02 507 01 37 of 0474 84 01 87

 

DE GENEREUZEN VAN START

Vier op tien mensen met een beperking voelen zich niet aanvaard in een publieke omgeving. 

Mensen met een beperking ontbreken vaak nog op ons werk, in onze straat en in onze vrije tijd. 

Daar wil Hart voor Handicap iets aan doen met de nieuwe beweging de Genereuzen. 

De Genereuzen willen dat iedereen er gewoon bij hoort, beperking of niet. 

De Genereuzen  willen vooral dingen dóen. Zij hebben daarom een charter opgesteld waarin ze ervoor pleiten dat mensen met en zonder beperking samen op pad gaan. Tot erbij horen, de normaalste zaak van de wereld is. Het Vlaams Welzijnsverbond heeft dit charter zonder aarzelen mee ondertekend.

De Genereuzen brengen dit charter ook in de praktijk. Hun eerste concrete actie? Mensen met en zonder beperking samen naar een festival laten gaan. Diverse personen met een beperking schreven zich al in en zijn op zoek naar andere personen die samen met hen een festival willen beleven.

Interesse om zelf het charter te ondertekenen of meer weten over de festivalactie? Surf dan zeker naar www.degenereuzen.be

Info: Ilse Luyten, 02 507 01 39

 

 

Colofon
De Facto is een gratis nieuwsbrief van het Vlaams Welzijnsverbond vzw en verschijnt minstens 8 maal per jaar.
Alle leden en andere geïnteresseerden kunnen via de website inschrijven op deze elektronische nieuwsbrief en kunnen zich ook ten allen tijde uitschrijven door een mailtje te sturen naar onderstaand e-mailadres.
Eindredactie: Hendrik Delaruelle
Verantwoordelijk uitgever: Jan Renders
Vlaams Welzijnsverbond, Guimardstraat 1, 1040 Brussel
Tel. 02 511 44 70, fax 02 513 85 14, e-mail: website@vlaamswelzijnsverbond.be