Zomeraanbod vzw Cachet

Printervriendelijke versiePDF version

Beste, 

De ontwikkelingen in het hulpverleningslandschap (opstart Beveiligend Verblijf, kortdurend verblijf in GI's, uitvloei van het nieuwe Jeugddelinquentierecht...) vragen om bijkomende initiatieven om jongeren met ervaringen met geslotenheid te beluisteren. Cachet tracht jongeren met een ervaring met geslotenheid (GI’s, For-K’s, proeftuinen Beveiligd Verblijf) beter te bereiken. 

Deze zomer zetten we hier ook extra hard op in met ons zomeraanbod. Specifiek voor jongeren met ervaring met geslotenheid richten we een bergtocht in, samen met vzw Nature. 

Tijdens de tocht en de 2 voorbereidingsdagen brengen we jongeren én hulpverleners samen om hun ervaringen met geslotenheid te delen. We mikken op 6 à 7 jongeren (16-35j) met ervaring met geslotenheid en 4 à 5 medewerkers van Integrale Jeugdhulp (begeleiders, jeugdrechters, directieleden, beleidsmakers …) die een rol vervullen bij de ondersteuning aan jongeren in geslotenheid.  

We ontmoeten elkaar van persoon tot persoon op een gelijkwaardige manier.  

Wat we delen en leren nemen we samen mee om de stem van jongeren te versterken in alle vernieuwingen ivm geslotenheid en beveiliging. 

Wij zouden u willen vragen om de flyers in bijlage te verspreiden onder (ex-)jongeren en hulpverleners die interesse hebben om deze uitdaging samen met ons aan te gaan. 

Via onderstaande linken vind je meer info over de tocht. 

http://www.cachetvzw.be/#/nl/page/projecten/lopende-projecten/walking-mountains

http://www.cachetvzw.be/#/nl/page/aanbod/107

Voor bijkomende vragen kan je terecht bij mijn collega Sofie (0470/88 56 12) of bij mij (0488/568 198). 

Stuur deze mail ook gerust door naar andere personen of organisaties die interesse kunnen hebben. Uw netwerk helpt ons dit initiatief bij de juiste personen te brengen.

Alvast heel erg bedankt!

Hartelijke groeten, 

Roel Reubens

Stafmedewerker Cachet vzw

0488 568 198

Valerie Nicolai

Deskundige, Voorzieningenbeleid

 

Opgroeien

T 02 227 65 54

valerie.nicolai@opgroeien.be

Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel

www.opgroeien.be